Houlkær Kirke

billede-102Houlkær Kirke blev indviet Palmesøndag den 12. april i 1992, og bygget af Arkitektfirmaet Sahls tegnestue i Århus.

Ca. 20 år efter at området startede med at bygge de store blokbyggerier skulle området få deres helt egen kirke.

Sognet er oprindelig udskilt fra Asmild Sogn og kirke, og man holdt sine første gudstjenester midt i 70 – erne i det nye Amtsgymnasium.

I 1980 lejede man en såkaldt vandrerkirke af Kirkefondet, og den blev opstillet centralt i området som nabo til forretningscentret.

I 1985 begyndte det nyvalgte menighedsråd at planlægge den nye kirke, og efter at have besøgt en række nyere kirker faldt valget på Arkitektfirmaet Sahls tegnestue.

billede-099Der er fra begyndelsen lagt vægt på at kirken skulle være et hus der åbnede sig imod det omgivende samfund: skolen, Amtsgymnasiet, børnehaverne og forretningskvarteret senere biblioteket og selvfølgelig alle de beboede områder, og samtidig være et hus der kunne mane til stilhed og eftertanke med fred til at lytte til ord, som ikke kommer fra menneskets verden.

Vi der arbejder i kirken, synes i al beskedenhed at det er lykkedes rigtig godt at gøre kirken til et godt samlingssted for mange mennesker – spændende fra de som lejer sig ind eller låner lokalerne, til dem der mere nødtvungent kommer her f.eks. til begravelser, til alle de mange mennesker der ud af glæde kommer for at deltage i mange former for arrangementer for at yde og nyde.

Den måde som kirken er bygget op på med store lyse venlige rum smykket med afstemte farvede områder med en klostergangs lignende indvendig gade der forbinder kontorerne mod øst til møderum og køkken mod syd og selve det smukke lyse kirkerum mod nord, lægger i den grad op til at byde mennesker velkommen og fejre livet i alle dets afskygninger.

De medarbejdere og menighedsråd der har arbejdet ved Kirken igennem tiden, har alle lagt vægt på, at knytte det omgivende samfund til sig i et godt og frugtbart gensidigt samarbejde.

 billede-096

Houlkær Kirke
Odshøjvej 7A
8800 Viborg
Tlf. 86 67 40 88
E-mail:Aktiver JavaScript for at se email

 

Kirkens hjemmeside