Plejecenter Kildehaven

billede-111På Medieskolerne uddannes Webintegratorer, Fotografer og Film- og TV-produktionsteknikere (kamerafolk, lys- og lydfolk og redigeringsteknikere). Vi gennemfører både grundforløb, hovedforløb og efteruddannelse indenfor disse uddannelser, og vores mål er at give eleverne en kunnen, de kan leve af.

Vores mål er i al ubeskedenhed derfor at være en af de mest moderne skoler i verden med hensyn til uddannelse inden for medier og kommunikation. Vi har siden starten i 1987 specialiseret os i billedmedierne, det vil sige i faste billeder, i levende billeder og i skærm- og internetbaserede kommunikationsformer, og vi arbejder dagligt på at udvikle undervisningen, så vi fortsat kan både fastholde og hæve det kvalitetsiveau, Medieskolerne er blevet kendt for.

Vi gør det lidt forskelligt på de forskellige uddannelser.Siden 1994 har vi på fotografuddannelsen arbejdet med digitalt udstyr og vi anvender naturligvis Adobe PhotoShop CS3 som vores daglige digitale mørkekammer.

Vi har 8 digitale studier med Sinar p2 med live image indstilling og direkte printmulighed via Airport. Til eksterne optagelser har vi 16 Canon EOS 5D kameraer, samt 4 high-end tekniske kameraer med optimal objektiv- og chip-teknologi.

På den måde får eleverne den optimale mulighed for at lære om lyslægning og billeder, samt ordinær fotografisk arbejde. De lærer at håndtere de professionelle formater og skal i den forbindelse være i stand til at arbejde med reklame-, arkitektur-, still- og portræt-fotografering.

Derud over har de mulighed for at specialicere sig i mode- eller person-fotografi, eller i et andet speciale efter eget valg.

Film- og TV-produktionsteknikerne har de seneste år gjort brug af Ikegamis hard-disk recording, hvor optagelserne i kameraet lagres på en flytbar hard-disk. Fra årsskiftet 2004-2005 er redigeringssystemerne blevet opgraderet til Avid Adrenaline, og kameraerne er samtidig blevet opgraderet i codec til at kunne optage 50 mb/s.

billede-110Eleverne bliver uddannet indenfor optagelse (kamera), lys, lyd og redigering, og efter endt uddannelse arbejder de på Danmarks Radio, TV2 og på alle private produktionsselskaber.

Endelig, den nyeste: Webintegratorudddannelsen. Den er vi startet med pr. 1.1.2005 og den har udviklet sig lige så spændende, som vi håbede! Her har vi fået muligheden for at uddanne unge mennesker til at blive professionelle hjemmesidefabrikanter, langt væk fra billedet af 17-årige unge bevæbnet med Colaer og chips!

Her skal de lære håndværket fra bunden, så de kan levere hjemmesider til kunderne, der kommunikerer og virker. Og så skal de i udstrakt grad forberede sig på at starte egen virksomhed op bagefter, så vi kan få en blomstrende skov af dygtige firmaer over hele landet.

Vi satser med alle tre uddannelser på at udvikle dem i et tæt samarbejde med de respektive brancher, og på den måde sikrer vi os, at indholdet altid passer til den virkelighed, der eksisterer omkring skolen.

Plejecenter Kildehaven
Kildehaven 2
8800 Viborg
Tlf.: 8787 6500
Fax: 8776 1862

Driftsleder: Vibeke Boje

Kildehavens hjemmeside