- Se alle bidragsydere Her

Hi5

hi5Vejret var ikke just med Houlkær Idrætsforening og Boligselskabet Viborg, da de to parter i fællesskab inviterede til aktivitetsdag på P-pladsen ved Houlkær Kirke lørdag 15. august.

I timerne op til arrangementet silede regnen ned. Derefter stilnede nedbøren af i et par timer, men netop som arrangørerne vejrede morgenluft og begyndte at stille an til de planlagte, udendørs idrætsudfoldelser, viste vejrguderne sig på ny fra deres mest uforsonlige side.
– I den situation så vi ikke anden udvej end at give op – og henlægge resten af aktivitetsdagen til Houlkær Hallen, konstaterer en ærgerlig Tonie Holmberg, der som beboerrådgiver i boligselskabet var en af folkene bag arrangementet.

Ideen med aktivitetsdagen i det centrale Houlkær var – kort fortalt – at give flere af bydelens unge smag for de fem idrætsgrene: basketball, badminton, tennis, fodbold og håndbold.
På forhånd var der delt invitationsfoldere ud til 1100 skoleelever på 4.-9. klassetrin, men mange valgte utvivlsomt at blive liggende under dynen, da det viste sig, at vejret blev lige præcis så efterårsagtigt og regnfuldt som forudsagt.
Knap 70 uforfærdede, lokale teenagere trodsede vejrudsigten og mødte frem.
– Det kan vel dårligt siges at være noget overvældende fremmøde, men dermed ikke sagt, at vores anstrengelser har været forgæves.
– Frem for alt har vi høstet nogle erfaringer, som vi kan drage nytte af på sigt. Og så er vi da for resten også blevet bestyrket i, at det kunne være en god idé, hvis Houlkær Hallen i højere grad blev åbnet for mere uforpligtende idrætsaktiviteter.
– Længe efter at vore planlagte aktiviteter var afsluttet, var de unge i gang med at spille bold på eget initiativ. Og havde det stået til dem, kunne de garanteret sagtens være fortsat i flere timer endnu, vurderer Tonie Holmberg.

Som et helt konkret resultat af aktivitetsdagen kunne Houlkær IFs tennisafdeling glæde sig over en tilgang på fire potentielle ungdomsmedlemmer. En kærkommen saltvandsindsprøjtning til en afdeling, der ellers traditionelt har haft lidt svært ved at få tag i den lokale ungdom.

Flere nye medlemmer kan stadig nå at komme til i de sidste to uger af august, hvor HIFs forskellige afdelinger på skift gør en ekstra indsats for, at nye medlemmer skal føle sig velkomne.
– Først når de to uger er gået, kan vi gøre endelig status over HIFive-projektet, som aktivitetsdagen var en del af, påpeger Tonie Holmberg.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.