- Se alle bidragsydere Her

Gammel Elev-café afviklet for 19. gang

Næste år kan gymnasietraditionen fejre 20 års-jubilæum

Sammenlignet med så mange andre gymnasier er Viborg Gymnasium og HF stadig en ren ”årsunge”. Men faktisk er der i årenes løb blevet uddelt ikke så få studenterhuer bag de rustbeklædte facader på Skaldehøjvej….
En af de traditioner, som endda først er kommet til længe efter, at de første hold studenter forlod det daværende Viborg Amtsgymnasium, kan til næste år fejre 20 års-jubilæum.
Det drejer sig om Gammel Elev-caféerne, der har været et fast indslag i gymnasiets kalender siden 1990 – og som fredag 13. november blev afviklet for 19. gang.

Traditionen med at invitere skolens gamle elever til årlig caféaften blev oprindelig indstiftet af Lis Jespersen og Jens Nielsen, som i dag er rektor på Støvring Gymnasium, men ret hurtigt var det Grethe Andersen og Ole Peter Ringgaard Pedersen, der overtog ansvaret for arrangementerne.
– De første syv-otte år var vi ikke flere, end at vi kunne være på lærerværelset, men den sidste halve snes år har vi afviklet Gammel Elev-caféerne i ”Sumpen”, hvor vi typisk samler knap 400 af vore gamle elever til en hyggelig aften med dæmpet baggrundsmusik og genopfriskning af en masse gamle gymnasieminder, fortæller Ole Peter Ringgaard Pedersen.
I forbindelse med caféaftenerne er der ikke bare mulighed for at hilse på de gamle klassekammerater men også på en række af de gamle gymnasielærere.
– Selvfølgelig vil der altid være nogle, som er forhindret, men vi plejer som regel at være en 20-30 stykker, der prioriterer at møde op. Mange af de gamle studenter giver faktisk udtryk for, at de synes, det er sjovt at hilse på deres gamle lærere – og vi synes for den sags skyld også, det er hyggeligt at høre, hvad eleverne har drevet til, efter at de forlod gymnasiet, bemærker Ole Peter Ringgaard Pedersen.
Øl-salget i forbindelse med Gammel Elev-festerne varetages af frivillige fra festforeningen, Dionysos, og overskuddet fra café-arrangementerne går til gymnasiets fond – og er dermed med til at finansiere udlandsture for elever, der ellers ville have vanskeligt ved at få økonomien til at nå sammen.
Datoerne for Gammel Elev-cafeerne er hidtil hovedsageligt blevet annonceret via skolens hjemmeside, men rundsendes nu også automatisk til de pt. godt 2000 medlemmer af Facebook-gruppen ”Viborg Gymnasium og HF – tidligere Viborg Amtsgymnasium”.
Hvad det på sigt kan komme til at betyde for tilstrømningen til det årlige nostalgi-arrangement i ”Sumpen”, er i sagens natur svært at spå om.
– Men vi vil da nok blive lidt overraskede den dag, der pludselig dukker et par tusind gamle elever op, erkender Ole Peter Ringgaard Pedersen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.