- Se alle bidragsydere Her

Fond klar med 2 mio. til ny hal i Houlkær

Konsulent Jørn Christoffersen fra Lokale- og Anlægsfonden lod en mindre ”bombe” springe, da han under sit besøg i Houlkær fremsatte tilbud om et tilskud på op til 2 mio. kroner til opførelse af en  ny såkaldt lethal i tilknytning til det eksisterende halkompleks.

Konsulent Jørn Christoffersen fra Lokale- og Anlægsfonden lod en mindre ”bombe” springe, da han under sit besøg i Houlkær fremsatte tilbud om et tilskud på op til 2 mio. kroner til opførelse af en ny såkaldt lethal i tilknytning til det eksisterende halkompleks.

– Hvis I er lidt hurtige i vendingen og sender mig en ansøgning inden 14 dage, kan jeg skaffe jer en bevilling på op til 2 mio. kroner her i 2009.
Med dette kontante tilsagn satte konsulent Jørn Christoffersen et effektfuldt punktum for sin optræden, da han som repræsentant for Lokale- og Anlægsfonden aflagde besøg i Houlkær onsdag 4. november.
Milliontilbuddet fra Lokale- og Anlægsfonden faldt nærmest som en ”bombe” på mødet, der foruden Jørn Christoffersen havde deltagelse af Henning Bruun-Schmidt og Mikkel Åris fra Houlkær Idrætsforening, skoleinspektør Ole Birch, Houlkærskolen, beboerrådgiver Tonie Holmberg og direktør Gunnar Grangaard fra Boligselskabet Viborg, lederen af Fritidsgården, Anders Mark, formanden for Houlkærhallen, Ejnar Kløjgaard, og Viborg Kommunes idrætschef Kaj Skou Hansen.
De lokale kræfter bag planerne om en gennemgribende om- og udbygning af Houlkær Hallen har hidtil i projekteringsfasen opereret med en betydeligt længere tidshorisont, men nu øjner de pludselig chancen for at gennemføre haludvidelsen i flere etaper. I bedste fald med start allerede i 2009/2010.

Forbilledet for den nye hal 2 i Houlkær kunne meget vel ende med at blive en ny såkaldt ”lethal”, som netop er blevet indviet i Vegger i det nordøstlige hjørne af Vesthimmerlands Kommune.
Hallen i Vegger er opført for godt 4 mio. kroner, og ifølge Lokale- og Anlægsfonden er den en glimrende eksponent for en ny generation af haller, som sandsynligvis kommer til at skyde op rundt omkring i Danmark i de kommende år: Uopvarmede haller i lavprisklassen – men med arkitektonisk kvalitet og masser af forskellige anvendelsesmuligheder.
I Houlkær er visionerne som udgangspunkt mere højtflyvende end som så.
Planerne går bl. a. på at indrette et nyt café- og fritidsafsnit i to etager, der skal fungere som afløser for ”Fritidsgården” – og som ”lokkemad” for nye grupper af brugere – men det ene behøver ikke at udelukke det andet, vurderer Mikkel Åris, som udover at være formand for Houlkær IFs basketballafdeling også har en professionel baggrund som arkitekt.
– Halprojektet, som vi forestiller os dét, vil sagtens kunne gennemføres i flere etaper. Og hvis vi supplererer med solvarme, jordvarme og overskudsvarme fra det eksisterende varmeanlæg i Houlkærhallen kan vi måske oven i købet få varmet hal 2 op – uden at det nødvendigvis behøver at komme til at koste en masse ekstra, påpeger han.
I første omgang har Mikkel Åris påtaget sig at arbejde videre med halplanerne, så der vil være et konkret projekt at tage stilling til, når lokalpolitikerne med de to borgmesterkandidater Karin Gaardsted (S) og Ib Bjerregaard (V) i spidsen torsdag 11. november stiller op til vælgermøde på Houlkærskolen.
For ganske vist er 2 mio. kroner fra Lokale- og Anlægsfonden mange penge – men derfor vil det nu alligevel lune betragteligt, hvis der også fra kommunalt hold kan spores en vis velvilje overfor halplanerne i Houlkær…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.