- Se alle bidragsydere Her

Kaffe på kanden i Café Muhabet

 
Kaffe på kanden, stearinlys og dadler på bordet og møblement som i en hvilken som helst dagligstue. Café Murabet lægger stor vægt på, at gæsterne skal kunne føle sig hjemme i kælderlokalerne på Odshøjvej.

Kaffe på kanden, stearinlys og dadler på bordet og møblement som i en hvilken som helst dagligstue. Café Murabet lægger stor vægt på, at gæsterne skal kunne føle sig hjemme i kælderlokalerne på Odshøjvej.

Dansk Røde Kors og De Frivilliges Hus har i fællesskab åbnet café på Odshøjvej

”Kærligt samvær”.
Det er – ifølge ordbogen – hvad ordet ”muhabet” traditionelt dækker over i den arabiske verden.
Og begrebet har nu også vundet indpas i Houlkær – nærmere bestemt på adressen Odshøjvej 44.
Her er Dansk Røde Kors og De Frivilliges Hus flyttet ind i kælderlejligheden og har siden slutningen af september holdt åbent fire dage om ugen i ”Cafe Muhabet”.
Mandag fra 11.15 til 15 og onsdag fra 10 til 14 er det frivillige fra Dansk Røde Kors, der har kaffe stående på kanden, og onsdag fra 17.30 til 19.30 og fredag fra 9.30 til 12.30 er det De Frivilliges Hus, der holder åbent i caféen.
Alle dage er ”gæstfrihed”, ”varme”, ”forståelse” og ”respekt” nogle af nøgleordene, men bortset fra dét er der i realiteten tale om to forskellige tilbud om medmenneskelig omsorg.
Dansk Røde Kors’ vision er – kort fortalt – at skabe ”et møde- og værested for psykisk syge, ældre og ensomme medborgere med indvandrer- eller flygtningebaggrund”, og så er det i øvrigt underordnet, om der er tale om mænd eller kvinder.
Målgruppen for Det Frivillige Hus’ cafétilbud er udelukkende kvinder – men de er så til gengæld velkomne i ”Café Muhabet” uanset alder eller etnisk oprindelse.
Dansk Røde Kors og De Frivilliges Hus har i første omgang givet sig selv tre måneder til at få ”Café Murabet”-projektet ”sat på skinner”.
Derefter vil de to organisationers frivillige sætte sig sammen for at evaluere etableringsfasen – og vurdere, om der evt. er behov for at tilpasse åbningstiderne o.l.

 

Læs mere om Café Murabet i november-nummeret af Houlkær Nyt

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.