- Se alle bidragsydere Her

Informativ aften på Overlund-bakken

 

Knap et halvt hundrede Houlkær-Overlund-borgere benyttede lejligheden til at kigge indenfor hos Hedeselskabet og Retten i Viborg.

Knap et halvt hundrede Houlkær-Overlund-borgere benyttede lejligheden til at kigge indenfor hos Hedeselskabet og Retten i Viborg.

Besøg hos Hedelselskabet og Retten i Viborg samlede knap et halvt hundrede nysgerrige

 

 

Hvad laver de egentlig i Hedeselskabet? Er der forskel på domsmænd og nævninge? Hvordan foregår det, når hærdede kriminelle bliver transporteret ud og ind af retsbygningen i Viborg? Og hvad var det egentlig med ham, Enrico Mylius Dalgas?
Disse spørgsmål – og mange flere – var der mulighed for at få besvaret tirsdag 22. september, da Initiativgruppen Houlkær på én og samme aften inviterede til hele to institutionsbesøg i arkitektfirmaet C. F. Møllers imponerende byggeri på Overlund-bakken øst for Søndersø.
Værterne var hhv. Hedeselskabet og Retten i Viborg, og knap et halvt hundrede nysgerrige fra Houlkær og Overlund benyttede lejligheden til at se sig omkring i to af Viborgs mere markante institutioner. 


I Hedeselskabets hovedkvarter viste marketingsmedarbejder Vibeke Højen rundt og fortalte om, hvordan Dalgas’ gamle virksomhed har udviklet sig fra grundlæggelsen i 1866 og frem til i dag.
Rundvisningen omfattede bl. a. et besøg i studiesamlingen, hvor gæsterne fra Houlkær og Overlund blev beværtet med øl og vand – alt imens de i ro og mag kunne studere, hvordan Hedeselskabet gennem gennem de seneste to-tre århundreder har været med til at frugtbargøre – og forme – det danske landskab.
I Retten i Viborg var det afdelingsleder i Retsafdelingen, Conny Olesen, der agerede guide og fortalte om rettens arbejde.
Retten i Viborg tæller i alt 65 medarbejdere fordelt på fogedretten, skifteretten, retsafdelingen og administrationen, og den ”guidede tour” rundt i de cirka 4600 kvadratmeter, som retten råder over, omfattede bl. a. et besøg i celle-afsnittet i underetagen. Et kig inden for i en retssal – og en grundig indføring i, hvordan retssystemet arbejder i det daglige.
Det var således en flok velinformerede Houlkær/Overlund-borgere, der efter godt to timers institutionsbesøg – i to afdelinger – atter kunne begive sig hjem til de bløde lænestole ”øst for søerne”.
Mætte af indtryk efter en både spændende og lærerig aften.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.