- Se alle bidragsydere Her

Badminton er ikke kun for unge

Tidligere naboer, badminton- og løbeveninder gennem 40 år forsøger at udnytte ledige timer i Houlkærhallen til badminton for +60’ere og andre interesserede.

Motion og socialt sammenhold har i flere end 30 år været fixpunktet for veninderne Sonja Larsen, 76 år, og den fire år yngre Bodil Barret. Først da de som mangeårige naboer på Østervænget i Overlund begyndte at spille badminton sammen i Overlundhallen, og siden på utallige løbeture et par gange om ugen omkring Søndersø.

Det vil de nu forsøge at udbrede til andre ved at tilbyde social-badminton i ledige formiddagstimer i Houlkærhallen. Det er uden, at deltagerne behøver at have kendskab til badminton i forvejen. De fjerbold-kyndige damer skal nok i nødvendigt omfang sørge for kendskab til reglerne og spillets grundlæggende finesser for at komme i gang.

I begyndelsen er alt, hvad der kræves for interesserede, et par indendørs sportssko. Ketcher og fjerbolde vil være til rådighed, så deltagerne kan prøve, om badminton nu også er sjovt.

Det er de to initiativtagere ikke i tvivl om bliver tilfældet. Det vil de ud fra egne erfaringer nærmest udstede garanti for.

– Vi har de seneste 10 år spillet et andet sted, men stoppede i efteråret. Konceptet var, at man mødte op, og så blev man sat sammen som par efter lodtrækning. Vi blev ved et stævne i Silkeborg præsenteret for en sjov lodtrækning

Sonja Larsen (til venstre) og Bodil Barret håber at se rigtig mange i Houlkærhallen, når de byder velkommen til social-badminton.

Sonja Larsen (til venstre) og Bodil Barret håber at se rigtig mange i Houlkærhallen, når de byder velkommen til social-badminton.

med et spil kort. Alle kongerne spillede mod hinanden, de sorte konger dannede par mod de røde, og på samme vis med de øvrige værdier i kortspillet. Efter 20 minutter blev der trukket lod igen og dannet nye par, og det er på den måde, vi gerne vil ryste folk sammen om at have det sjovt med badminton, siger Sonja Larsen.

De to veninder begyndte at savne fællesskabet om badminton efter nogle måneder. Inspireret af et indlæg fra Preben Jensen fra Viborg Idrætsråd om sport for folk over 65 år på et møde loungen i Viborg Stadion, opstod idéen om, at den fantastiske sport skulle udbredes til hjemmegående piger i Houlkær-området.

Det er dog siden blevet til alle +60’ere uanset køn og i øvrigt alle med en ledig formiddagstime. Både Sonja og Bodil behersker engelsk, så en anden etnisk baggrund end dansk, hvor danskkundskaberne måske halter lidt, er ingen hindring.

– Alle kender vi dem, der siger, at de skulle også have lidt motion: “Men jeg er ikke rigtig god til noget, og jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde, og så i min alder. Og dyrt er det også.” Vi er helt sikre på, at rigtig mange kan få fornøjelse af badminton, siger Bodil Barret.

Hun har sammen med Sonja Larsen erfaring fra foreningslivet, hvor de har været henholdsvis kasserer og sekretær i en anden klub, så de skal nok tage sig af organisationen i det nye tiltag.

– I Houlkærhallen har Jens Johansen været meget positiv, og det samme er tilfældet med Leif Møller i Overlund Badmintonklub, som vi har koblet os på. Prisen for at spille i marts og april bliver sammenlagt 100 kroner, – altså 50 kroner om måneden, siger Sonja Larsen.

Spilletider: Tirsdag klokken 10-11 i Houlkærhallen

Pris: 100 kroner for marts og april.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.