- Se alle bidragsydere Her

Små indianere for en nat

Hvert år på denne tid bliver legepladsen ved Børnehuset Hedely omdannet til en mini-indianerlejr. Traditionen tro er der nemlig blevet sat en stor, flot tipi op, og her skal de største af børnene, sammen med et par af pædagogerne, overnatte fra torsdag til fredag. Det er en tradition, som har været i gang i næsten 20 år.
»Tipien var egentlig i materialebanken, så man kunne leje den af kommunen. Men det var åbenbart kun os, der brugte den. Da den var ved at være lidt slidt, og kommunen ikke havde tid til at vedligeholde den, fik vi den til eget brug,« fortæller pædagog Trine Luther, som er én af de to pædagoger, der hvert år har overnattet med børnene i tipien.
Og det gør de uanset vind og vejr.
»Et enkelt år har det regnet, men ellers har vi været ret forskånet. Og selv om det regner, sover vi tipien – vi lægger presenning i bunden og op langs kanterne, så børnene ikke bliver våde,« siger hun.

Walking Sunshine
Tipien har en lidt sjov historie. Den er nemlig lavet af »indianerkvinden« Walking Sunshine, som var en af frontkvinderne for kvindelejren i Ravnstrup. Kvinderne i denne lejr demonstrerede mod atomkraft.
Da lejren blev nedlagt på grund af alderdom, købte kommunen tipien fra Walking Sunshine, som havde boet i den i mange år. Nu er indianertipien så kommet i hænderne på Hedely – og den bliver brugt flittigt, når den først er kommet op at stå. Tipien bliver rejst en gang i juni og står så frem til sommerferien. I den periode får børnene lov til at lege i den, og én aften om året er det således overnatningssted for nogle af børnene.

Den aften er lige om lidt, og Trine Luther samt en kollega har derfor haft god hjælp af nogle stærke fædre i børnehaven til at få rejst tipien.
»Stængerne er otte meter lange, og det kraftige lærredstelt vejer en hel del, så vi kan simpelthen ikke klare det selv. Det er vildt hårdt arbejde,« fortæller Trine Luther.
Diameteren af tipien er næsten tre meter. Der er plads til knapt 20 overnattende børn med soveposer og sovedyr, samt to voksne. Det tager halvanden til to timer at sætte tipien op.Så er tipien klar til brug Tipien rejses

1 comment to Små indianere for en nat

  • Anni Oppelstrup

    En veninde af mig, Kirsten Marie Haugstrup, sendte mig denne artikel. Jeg har megen kontakt til Sunshine og sendte straks artiklen videre. Sunshine blev meget glad og sagde jeg må da besøge den børnehave, når jeg kommer til Danmark næste gang”. Det gør hun så nok sidst i juli – først i august. Sunshine var desuden glad for at høre at tipien “lever” endnu og at den bliver benyttet.
    Mange hilsner fra
    Anni O

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.