- Se alle bidragsydere Her

Hele verden mødes i Børnehuset Hobbitten

I Børnehuset Hobbitten på Hedelyngen i Viborg mødes alle fire verdenshjørner.
De flere end 60 børn i huset kommer fra ikke færre end 15 forskellige lande – fra Island i nord til det afrikanske kontinent i syd, fra Filippinerne i øst og Holland i vest. Og det er til stor glæde, inspiration og ikke mindst gensidig interesse for hinandens kultur og sprog.
»Både vi og børnene er nysgerrige på hinandens baggrund, og det giver en god harmoni i huset, at der er så stor forskellighed,« siger institutionens leder, Evan Mark.
En del af børnene kommer fra krigshærgede lande som Syrien og Afghanistan, mens andre er kommet dertil af andre årsager.
Kort giver overblik
På gulvet i institutionen er der sat et stort verdenskort op, hvor billeder af alle børnene og deres oprindelsesland er sat på. Det giver et godt og overskueligt overblik over den mangfoldighed, børnehuset rummer, samt den rummelighed, der er til børn fra meget forskellige kulturer og baggrunde.
Idéen til verdenskortet på gulvet kom lidt som en tilfældighed, da nogle forældre en dag snakkede om, hvor mange forskellige lande der egentlig var repræsenteret i Hobbitten.
Og nu er det altså blevet meget visuelt, så alle – både børn og voksne – kan følge med.
Verdenskortet giver ikke bare et hurtigt overblik, men giver også anledning til nye tiltag og fokusområder i institutionen.
»Børnene lærer noget om de forskellige lande og kulturer, blandt andet også om mad, traditioner og tøjstil, som vi ikke er vant til her i Danmark. Vi gør meget ud af at bruge dette i dagligdagen – vi har blandt andet haft besøg af en afrikansk dame, der lavede mad fra Afrika. Det, syntes børnene, var vildt spændende, og vi vil gerne lave noget lignende en anden gang,« siger Evan Mark.
Følgende lande er repræsenteret i Børnehuset Hobbitten: Danmark, Holland, Island, Litauen, Færøerne, Kosovo, Tyrkiet, Syrien, Irak, Afghanistan, Somalia, Congo, Etiopien, Vietnam og Filippinerne.Hobbitten

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.