- Se alle bidragsydere Her

Ekstra 70.000 kroner til indsats for naturen i projektet Øst for Paradis

Grønt Guld – Aktiv i naturen har tre fokusområder:
A) Aktiv naturpleje
B) Formidling af natur og biodiversitet
C) Indsats for at få børn ud i naturen.
Og Velux-fonden har bevilget 70.000 kroner til at videreføre Grønt Partnerskab-projektet” Elever gi’r naturen et pift og får nye kompetencer på Klostermarken i Viborg”.

Michael Dickenson, Gorm Gamborg Andersen, Hans Øllgaard, Morten Frederiksen og Stig Jensen fra Danmarks Naturfredningsforening Viborg (DN) vil sammen med skolerne skabe et naturpleje- og læringsprojekt for skolebørn og deres familier. Naturen får et pift, og børnene bliver klogere på naturen og får samtidig nye kompetencer.

Med det nye projekt får området fornyet liv. Og aktive ældre, skolebørn, familier og naboer mødes gennem læring i naturen. Konkret skal udvalgte naturområdet Viborg Naturpark plejes bl.a. i forsøgsfelterne. Projektet igangsætter nye undervisningsforløb i samarbejde med skolerne, der sammen med en konsulent udarbejder informationsmateriale til skolebørn og deres familier. Og endelig samles erfaringerne til videndeling på en konference i september 2016.

Initiativgruppen Houlkær tog initiativ til at søge VELUX-fonden om midler til projektet sammen med DN Viborg. Indsatsen skal helst videreføres de følgende år, og vi håber, at så mange som muligt bliver engageret.

Projektet blev sat i gang i primo marts med repræsentanter fra bl.a.  DN Viborg, folkeskolerne, gymnasierne, Naturskolen og Naturstyrelsen, og man drøftede, hvorledes projektet bedst gennemgøres bl.a. med fire ture efter skoletid i foråret-sommer 2016. Mere om det senere.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.