- Se alle bidragsydere Her

Ny lokal juletradition grundlagt

Kredsen omkring bordet var i år noget større end normalt, da Initiativgruppen Houlkær og Houlkær Nyt-redaktionen holdt sin traditionelle julefrokost i kirkens lokaler. Som noget nyt i 2015 var bestyrelsen for Houlkær-hallen også inviteret med.

Kredsen omkring bordet var i år noget større end normalt, da Initiativgruppen Houlkær og Houlkær Nyt-redaktionen holdt sin traditionelle julefrokost i kirkens lokaler. Som noget nyt i 2015 var bestyrelsen for Houlkær-hallen også inviteret med.

Initiativgruppen Houlkær og Houlkær-hallens bestyrelse samlet til fælles julefrokost – bl. a. også i selskab med den nye Houlkær Nyt-redaktør

I forvejen er der alligevel et vist personsammenfald mellem bestyrelserne for Houlkær-hallen og Initiativgruppen Houlkær.
Så hvorfor i grunden ikke holde én fælles julefrokost – i stedet for to separate???
Som sagt så gjort.
Onsdag 16. december blev der – i al stilfærdighed – grundlagt en ny lokal juletradition, da Initiativgruppen Houlkær, bestyrelsen for Houlkær-hallen og Houlkær Nyts redaktion og distributionsafdeling (læs: Niels Ebdrup) sammen drøftede løst og fast i lokalsamfundet over et stykke mad i Houlkær Kirkes lokaler.
Sammenkomsten op mod jul har gennem snart adskillige år været en fast tradition i Iniitiativgruppen Houlkær og Houlkær Nyt-redaktionen, men denne gang var arrangementet altså udvidet til også at omfatte halbestyrelsen. Med de ekstra input og ideer, som dét automatisk førte med sig.
Et helt nyt ansigt i kredsen var Kristian Wesenberg  Andersen, der fra årsskiftet afløser Kim Juhl Andersen som ansvarlig for Houlkær Nyt med tilhørende digitale medier.
Den nye redaktør fik en varm velkomst med på vejen fra Initiativgruppe-formand Henrik Søgaard, der ellers nødtvungent havde affundet sig med, at der nok ikke var nogen vej uden om at lægge Houlkær Nyt ”i graven”.
– Vi havde faktisk netop dagen forinden holdt bestyrelsesmøde i Initiativgruppen og drøftet en fremtid uden et lokalt beboerblad. Men så var det heldigvis at Kristian ringede og erklærede sig parat til at påtage sig opgaven, konstaterede Henrik Søgaard.

Med til julefrokosten var bl. a. den nye Houlkær Nyt-redaktør, Kristian Wesenberg Andersen.

Med til julefrokosten var bl. a. den nye Houlkær Nyt-redaktør, Kristian Wesenberg Andersen.

38-årige Kristian Wesenberg Andersen har i forvejen et ganske solidt kendskab til bladdrift fra sit daglige virke som redaktionschef på Viborg Stifts Folkeblad.
Og lokalområdet er han heller ikke helt ubekendt med – som beboer på Skaglen gennem en årrække.
Første deadline venter allerede på den nye redaktør og den øvrige redaktion midt i januar, så det første 2016-nummer af Houlkær Nyt kan nå at udkomme i ugen op til skolernes vinterferie.
Og herefter er det så i øvrigt planen, at bladet i 2016 skal udkomme med stort set samme frekvens, som det har været tilfældet i 2015.
Sideløbende med udgivelsen af Houlkær Nyt fortsætter arbejdet med at udvikle en ny fælles hjemmeside for hele området ”Øst for Søerne” i Viborg.
Til dette arbejde har Initiativgruppen Houlkær tænkt sig at hente hjælp fra it-sagkyndige på Mercantec i Viborg, og økonomisk skydes projektet bl. a. i gang med de 5000 kr., som i forbindelse med Initiativgruppens workshop i oktober var afsat til fyraftensarrangementets bedste idé.
Sammen med en række ekstern dommere har Henrik Søgaard kigget hele idekataloget fra workshop’en igennem.
– Og vi er i fællesskab nået frem til, at det er en web-baseret lokal informationsløsning, vi gerne vil honorere, lød det fra Initiativgruppe-formanden, inden han og den øvrige forsamling omkring bordet så i øvrigt gik over til den mere uformelle del af aftenens dagsorden.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.