- Se alle bidragsydere Her

Julemusik – hen over generationskløften

Samspillet på tværs af generationerne var med til at give koncertoplevelsen en ekstra dimension, da en større flok korsangere fra Viborg og Nykøbing Mors lørdag 5. december gav julekoncert i Houlkær sammen med Viborg Musikskoles strygerensemble.

Samspillet på tværs af generationerne var med til at give koncertoplevelsen en ekstra dimension, da en større flok korsangere fra Viborg og Nykøbing Mors lørdag 5. december gav julekoncert i Houlkær sammen med Viborg Musikskoles strygerensemble.

Koncert i Houlkær spredte julehygge på en ellers våd og stormfuld decemberlørdag

Når vejret nu ikke ligefrem bidrager til at bringe sindet i den rette stemning, kan det være nødvendigt at opsøge andre genveje til julehumøret….
Måske var det blandt andet derfor, det nærmest ikke var til at opdrive en ledig siddeplads, da Houlkær Kirke lørdag 5. december lagde kirkerum til den første af i alt tre julekoncerter i perioden op til 24. december.
Koncertens musikalske hovedaktører var Månekoret, Solkoret og Stjernekoret fra Viborg Musikskole, Morsø Pigekor og Aspirantkor, Viborg Musikskoles voksenkor, Vimuko, musikskolens strygerensemble, dirigenterne Pavlina Salehi, Muriel Cellier og Ole Gad – og så – naturligvis – Houlkær Kirkes eget pigekor under ledelse af organist Maja Simonsen.
Flertallet af musikerne i strygerensemblet kunne – teoretisk set – have været bedsteforældre til de yngste af korsangerne, men netop den store aldersspredning i udøverskaren var denne stormfulde decemberlørdag med til at give koncertoplevelsen i Houlkær en helt særlig, musikalsk dimension.
Skønsmæssigt var det vel op mod 70 år, der skilte den yngste og den ældste af julekoncertens medvirkende, men musikglæden og koncentrationen, der lyste ud af øjnene – den var præcis den samme. Uanset hvor langt aktørerne så i øvrigt er nået i deres musikalske løbebane.
Tydeligt demonstreret da alle koncertens medvirkende undervejs forenede kræfterne i Susanne Baadhs ”Englekanon”.
Tirsdag 15. december er det en betydeligt mere homogen skare, der inviterer til julekoncert i Houlkær Kirke – nærmere bestemt Midtjysk Kammerkor.
Programmet for koncerten byder bl. a. på to franske julemotetter af Poulenc – men også på en række kendte danske julesalmer, arrangeret af kammerkorets faste dirigent, Søren Birch.
Lørdag 19. december bliver det Viborg Korets tur til at være med til at synge julen ind i Houlkær, og umiddelbart efter jul står der atter kormusik på programmet i Houlkær Kirke. Nemlig når de to rytmiske Viborg-kor, Sing4Fun og Voxbox, søndag 10. januar for tredje år i træk gæsteoptræder i forbindelse med kirkens traditionelle nytårskoncert.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.