- Se alle bidragsydere Her

Effektfuld afsked med populær skoleleder

Houlkærs længste espalier. Det er vist ikke nogen helt misvisende betegnelse for den lange række af elever og lærere, der var med til at byde Ole Birch velkommen til den sidste arbejdsdag på Houlkærskolen.

Houlkærs længste espalier. Det er vist ikke nogen helt misvisende betegnelse for den lange række af elever og lærere, der var med til at byde Ole Birch velkommen til den sidste arbejdsdag på Houlkærskolen.

Ole Birchs sidste arbejdsdag på Houlkærskolen blev først markeret med Houlkærs længste espalier – og siden med hundredevis af farvestrålende balloner, der steg til vejrs over bydelen

Det var et både imponerende – og også rørende – syn, der mødte skoleinspektør Ole Birch, da han fredag 26. juni mødte ind til sin sidste arbejdsdag på Houlkærskolen.
Langs hele Skaldehøjvej – fra gymnasiet og til skolens indgangsparti – stod elever og lærere opmarcheret med viftende flag for at byde Ole Birch behørigt velkommen på arbejde, inden han nu takker af efter 23 år som skoleleder i Houlkær.
Selv blev Ole Birch i dagens anledning afhentet på bopælen og kørt til Houlkærskolen i åben Audi.
En noget mere magelig transportform end den udmarvende cykeltur op ad Søbakken, som den afgående skoleinspektør ellers som oftest har foretrukket på sin vej til skole.
”Ole, Ole, Ole” lød det taktfast og begejstret fra eleverne, jo tættere Ole Birch kom på sin nu snart fhv. arbejdsplads.
Men skoleinspektøren var jo også i et svagt øjeblik kommet til at røbe til den lokale dagspresse, at han nok skulle give flødeboller til eleverne i forbindelse med sin afgang……

Sang og musik har altid spillet en vigtig rolle på Houlkærskolen – således også på Ole Birchs sidste arbejdsdag som skoleleder.

Sang og musik har altid spillet en vigtig rolle på Houlkærskolen – således også på Ole Birchs sidste arbejdsdag som skoleleder.

Dét løfte blev senere på dagen indfriet i forbindelse med skolens traditionelle sidste skoledag-sammenkomst i ”Grønnegården”.
Ikke færre end 800 flødeboller måtte den kommende pensionist ryste op med på afskedsdagen – som et helt håndgribeligt udtryk for den positive elev- og personaleudvikling, Houlkærskolen gennem de seneste år har været inde i.
Samtidig med at han trakterede med flødeboller, så Ole Birch i en kort tale tilbage på sine i alt 44 år i den danske folkeskole – afsluttende med år 1 efter indførelsen af den nye skolereform.
Et lille nummer på den trofaste følgesvend, harmonikaen, blev det naturligvis også til, inden dagens midtpunkt endegyldigt takkede af som skoleleder i Houlkær.
Og så var det i øvrigt tid til at eleverne kunne slippe de mange balloner løs, som de ellers tålmodigt havde siddet og holdt fast i under seancen i ”Grønnegården”.
Et imponerende syn var det at se de mange heliumfyldte balloner i alle regnbuens farver stige til vejrs over Houlkærskolen – flere af dem forsynet med fine børnetegninger, som utvivlsomt nok skal vække glæde, hvor de kommer frem.
Mens eleverne nu kan se frem til seks ugers sommerferie, har Ole Birch i første omgang en afskedsreception på tirsdag at se frem til, inden han helt og holdent kan hellige sig pensionisttilværelsen.
Hvem der skal afløse den populære skoleleder på posten i Houlkær, er endnu ikke afklaret – og bliver det også først på den anden side af sommerferien.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.