- Se alle bidragsydere Her

Cykling for alle

Klubpædagog Henrik Baltzersen, Klub Gården i Houlkær, borger som tidligere bmx-elitekører for, at kursusdeltagerne er i rigtig gode hænder, når de her i forsommeren kaster sig ud i "Cykling for alle"-kurset.

Klubpædagog Henrik Baltzersen, Klub Gården i Houlkær, borger som tidligere bmx-elitekører for, at kursusdeltagerne er i rigtig gode hænder, når de her i forsommeren kaster sig ud i “Cykling for alle”-kurset.

Tidligere BMX-elitekører skal være med til at give urutinerede cyklister i Houlkær mod på at sætte sig op på jernhesten

Mange tager cyklen som en selvfølge. Både børn og voksne. Af sted går det til skole, arbejde, fritidsaktiviteter, hyggeture og så videre på to hjul. Men der findes også nogen, der aldrig har fået det lært. Enten slet ikke eller ikke godt nok til at have modet til at bevæge sig ud i trafikken. Det bliver der nu gjort noget ved i Houlkær. Tirsdag den 5. maj tager Viborg Kommune, Cyklistforbundet, De Frivilliges Hus og Fællessekretariatet hul på et helt nyt kursusforløb, der hedder ’Cykling for alle’. Det henvender sig til børn over 10 år og til voksne.
Arbejdsgruppen opfordrer deltagerne til selv at tage deres cykler med, men hvis man ingen har, kan man låne én. Det er den samme cykel, man bruger hver gang.
For børnenes vedkommende vil det blive betydeligt lettere at transportere sig selv i skole, til fodbold eller andre fritidsaktiviteter, tage med på ture og i det hele taget gøre hverdagen lettere. De voksne vil også nemmere kunne bevæge sig omkring og måske endda komme tættere på arbejdsmarkedet, hvis man ikke er det. For har man en cykel, kan man hurtigere og lettere komme længere væk, end hvis man er afhængig af at skulle gå eller tage en bus, der måske ikke altid passer med arbejdstiderne.
Alle kursus-deltagerne vil samtidig få flere muligheder for gode oplevelser i fritiden. Det er nu engang sjovere at cykle ned til Borgvold og få en is, end det er at tage en bus. Det vil også bidrage til kursisternes følelse af at være en del af den allestedsnærværende danske cykelkultur.
Naturen omkring Viborg kalder næsten også på, at man cykler ud på ture – korte som lidt længere. Der er kilometervis af sti-systemer. Desuden er det en sund, billig og miljøvenlig vej til gode oplevelser, som alle kan have glæde af.
I løbet af kurset vil deltagerne vil blive præsenteret for forskellige øvelser i det tempo, der passer den enkelte. Undervejs får holdet også besøg af en politibetjent, der vil komme og fortælle om trafiksikkerhed og færdelsregler for cyklister.
Instruktøren bliver klub-pædagog fra Klub Gården i Houlkær, Henrik Baltzersen. Han er tidligere professionel bmx-cykelrytter. Han har vundet EM-guld på sin bmx-cykel og været med til OL, så kursisterne er i rigtig gode hænder. Desuden stiller Cyklistforbundet med et antal frivillige hjælpere hver gang, så der er nogle, der kan være med til at holde og skubbe, når de nye cyklister skal i gang.
Målet er, at alle kursister skal kunne deltage i en lille cykeltur som afslutning på kursusforløbet. Det bliver den sidste gang, den 17. juni, hvor der vil være kaffe, saftevand og lidt lækkert til deltagerne. Ved samme lejlighed vil de få overrakt et diplom.
Efter kurset i Houlkær er det meningen, at kurset rykker videre andre boligafdelinger i Viborg, sprogskoler og andre, der kunne være interesserede.

Tilmelding hos Rikke May Kristthorsson i Fællessekretariatet på rmk@fs-viborg.dk eller 61 20 44 52

Første gang tirsdag den 5. maj kl. 16-17 på cykelbanen ved Houlkærskolen – lige over for tandlægen.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.