- Se alle bidragsydere Her

Overtro gjort til skamme

Hvis der er noget om, at tallet 13 bringer uheld, så slog det i hvert fald ikke igennem, da gospel-workshop nr. 13 lørdag 17. januar blev afviklet i Houlkær Kirke – med Hans Christian Jochimsen som veloplagt dirigent og forsanger.

Gospelkoncert nr. 13 i Houlkær vil måske i virkeligheden blive husket som et foreløbigt musikalsk højdepunkt

I sig selv borger det naturligvis for et vist volumen, når 165 stemmer forenes i ét sangkor.
Men når så samtidig en stor del af sangerne udstråler, at de vitterligt tror på det, de synger – og klart signalerer det med både krop og ansigtsudtryk….
Ja, så er dét, der ind imellem kan opstå små magiske, musikalske øjeblikke, selv om koret – ret beset – blot har tilbragt nogle få timer sammen i øvelokalet.
Mange blandt de 180 tilhørere vil sikkert kunne bekræfte, at dét lige præcis var, hvad der skete, da Houlkær Kirke lørdag 17. januar dannede ramme om den årlige gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen. ”The King of Danish Gospel”, som organist Jens Christian Hansen kaldte ham i sin introduktion til lørdagens afsluttende gospel-koncert.
Årets gospelworkshop i Houlkær var nr. 13 i rækken – men hvis der overhovedet er noget om, at tallet 13 bringer uheld – ja, så slog det i hvert fald ikke igennem i dette tilfælde.

Det kunne umiddelbart lyde som en umulig opgave, men det lykkedes faktisk Hans Christian Jochimsen at få en stor del af de 180 tilhørere i Houlkær Kirke engageret som korsangere i en trestemmig Halleluja-kanon.

Måske var det dirigenten, der netop i år var ekstra oplagt. Måske var det procentdelen af trænede – og entusiastistiske – gospel-sangere, der i 2015 var lidt højere end normalt. Eller måske var det udvalget af gospelsange, der bare passede rigtig godt til lejligheden.
Kendsgerningen er, at det mestendels lød knagende godt, når det til lejligheden samlede gospel-kor stemte i med Hans Christian Jochimsens iørefaldende gospel-melodier.
Også noget over gennemsnittet for en normal gospelworkshop-koncert i Houlkær.
Selv tilhørerne gjorde det faktisk mere end hæderligt, da de som sopraner, alter og tenorer blev udfordret i en trestemmig Halleluja-kanon…..
På den baggrund vil der – med garanti – også være mange gengangere, når gospel-workshop nr. 14 løber af stabelen i Houlkær i 2016.
Datoen er allerede fastsat. Det bliver lørdag 16. januar.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.