- Se alle bidragsydere Her

Boldkunster gjorde lykke i Houlkær

Brian ”Brizze” Mengel og Lasse Kalkar var genstand for mange beundrende blikke under deres timelange bold-show i Houlkærhallen. Se mange flere billeder fra arrangementet i bunden af denne artikel.

Brian ”Brizze” Mengel og makkeren, Lasse Kalkar, var hovedattraktionerne ved flexidræt-premiere 17. januar

Sjældent er der vel lavet så mange tunneller i Houlkær, som da Houlkærhallen lørdag 17. januar havde besøg af de to boldkunstnere, Brian ”Brizze” Mengel og Lasse Kalkar.
Uanset hvor meget de lokale teenagere koncentrerede sig om at holde benene samlede, så måtte de gang på gang se sig overlistet af de to gæstende bold-ekvilibrister.
Og for den innovative – og legesyge – fodboldspiller var der i det hele masser af inspiration at hente til nye boldtricks, finter og jonglørnumre i løbet af det timelange fodbold-show.
Arrangementet med Brian ”Brizze” Mengel og Lasse Kalkar markerede premieren på det nye Houlkær-tiltag, Flexidræt, og op mod 40 boldglade drenge og piger fra 4. til 6. årgang havde på dagen taget imod opfordringen til at være med.
– Alt i alt må jeg sige, at det hele er forløbet overraskende nemt.
– Jeg behøvede blot at vise et par video-klip med ”Brizze” i forbindelse med en morgensamling på mellemtrinet – og en time senere var der otte futsal-hold, der havde tilmeldt sig.
-Flere var der reelt ikke plads til, når vi også lige skulle nå at afvikle en lille, intern futsal-turnering i forbindelse med arrangementet, konstaterer lærer Jacob Flintholm, der stod for afviklingen af den vellykkede flexidræt-premiere.

Flere af de tilstedeværende Houlkær-teenagere fik også selv lejlighed til at forsøge sig som bold-artister. Under kyndig instruktion af Brian "Brizze" Mengel og Lasse Kalkar.

 Nye flexidræt-arrangementer på vej

Ideen med flexidræt er – kort fortalt – at stimulere Houlkær-ungdommens lyst til at dyrke idræt gennem introduktionen af en række nye – i første omgang uforpligtende – idrætstilbud.
– Mange af dem, der kommer sådan en dag, er selvfølgelig unge, som i forvejen spiller fodbold eller futsal i Houlkær IF.
– Men vi får også fat i nogle af dem, der egentlig godt kan lide at spille fodbold – men som aldrig rigtig har fået taget sig sammen til at spille i klub, bemærker Jacob Flintholm.
Fodbold-entertainer Brian Mengel er selv et fremragende eksempel på en fodboldspiller, der – så at sige – er kommet ind ”lige fra gaden”.
Stort set alt hvad han kan af tricks og boldkunster, er noget, han selv har tillært sig på gader og stræder i ungdomsårene.
Ikke desto mindre behøvede han blot at deltage i en enkelt futsal-turnering sammen med vennerne fra Kolding IFs 2. divisionshold i fodbold, før han fik en opringning fra landstræneren – og med den en udtagelse til det danske futsal-landshold.
Næste flexidræt-arrangement i Houlkær afvikles lørdag 31. januar, når Jacob Flintholm sammen med lærerkollegaen Bo Schou Nielsen inviterer til FIFA-turnering på Playstation.
Det foregår i ”Gøgereden” på Houlkærskolen – foreløbig med cirka 20 tilmeldte på 4.-6. klassetrin.
Lørdag 28. februar står der på ny flexidræt på programmet.
Til den tid er det Thomas Andersen, Houlkærskolens SFO, som inviterer til zumba i samarbejde med danseskolen ”Dance Project”.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.