- Se alle bidragsydere Her

Nytårskoncert sprængte rammerne (igen)

Som musikalsk hovedarrangører havde organist Jens Christian Hansen (i baggrunden) al mulig grund til at glæde sig over den nærmest overvældende interesse for årets nytårskoncert i Houlkær Kirke. Se flere billeder fra koncerten i bunden af denne artikel.

For andet år i træk kunne Houlkær Kirke glæde sig over stuvende fuldt hus (og lidt til)

Det gælder om at være i god tid, hvis man vil gøre sig håb om at overvære den årlige nytårskoncert i Houlkær Kirke.
Den snusfornuftige, lille læresætning skal der nok være en og anden, der har skrevet sig bag øret oven på 2015-udgaven af nytårskoncerten lørdag 3. januar.
De musikalske aktører var ellers præcis de samme som året før: organist Jens Christian Hansen og de to rytmiske Viborg-kor, Voxbox og Sing4Fun.
Teoretisk set kunne det godt have lagt en vis dæmper på tilhørerinteressen, men sådan gik det (heldigvis) ikke.
Allerede tre kvarter inden koncerten gik i gang, begyndte de første tilhørere at indfinde sig, og ved tilhører nr. 340 valgte kirkens personale – klogeligt nok – at lukke dørene af hensyn til brandsikkerheden.
Atter i 2015 var der således potentielle koncertgæster, der måtte gå forgæves efter musikken, kransekagen, champagnen, Radetzky-marchen og Elgars ”Pomp and Circumstance” i Jens Christian Hansens danske oversættelse.
Kort sagt alt hvad der hører en rigtig nytårskoncert i Houlkær Kirke til.

De, der fik plads på bænkeraderne, hørte bl. a. kirkens organist spille Mozart-klassikere på orgel, Sing4Fun synge kormusik af Michael Jackson, Tina Dickow og Anne Linnet, og Voxbox optræde med avancerede kor-arrangementer af Fallulah-, Quadron- og Mads Langer-numre.
Da Voxbox for et år siden optrådte ved nytårskoncerten i Houlkær, var det en af korets første offentlige optrædener overhovedet.
– Allerede dengang var I dygtige, men man kan sandelig godt høre, I er blevet endnu dygtigere siden, lød den afsluttende kommentar fra Jens Chr. Hansen – selv mangeårig kor-dirigent i det lokale musikliv.
Allerede 17. januar er der på ny mulighed for at høre kormusik i Houlkær, når kirken – traditionen tro – inviterer til gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen som dirigent, og lørdag 28. februar byder kirken på koncert med ”20 dansende fingre”, alias de to pianister Anna Nadiryan og Vesna Zuppin, som spiller værker for to flygler af blandt andre Mozart, Rachmaninov og Darius Milhaud.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.