- Se alle bidragsydere Her

Tidl. OL-deltager bag planer om BMX-bane

Henrik Baltzersen har selv oplevet, hvor meget BMX har betydet for ham socialt. Nu håber han, at private erhvervsdrivende og organisationer kan se mulighederne i projektet.

Lokale kræfter i Houlkær samarbejder om en asfaltbane til BMX, skateboard, rulleskøjter og løbehjul. Informationsmøde om banen og mulighederne 13. januar.

For få år siden levede Henrik Baltzersen af at køre BMX. I en årrække var han blandt de ti bedste ryttere i Europa, og han har to EM-titler og en OL-oplevelse med i rygsækken. I dag er Henrik Baltzersen klubmedarbejder i Houlkær og en af hovedkræfterne bag en plan om at få etableret en asfaltbane i Houlkær, der både kan benyttes af BMX, skateboard, rulleskøjter og løbehjul. Onsdag den 13. januar står han i spidsen for et informationsmøde om mulighederne.
– Jeg har selv oplevet, hvor meget sporten har betydet for mig socialt. Hvis vi får en asfalteret bane lige her, hvor de unge er, så vil den kunne skabe en masse fælleskab og netværk. Allerede nu er interessen for BMX stor. Hvis vi får en asfaltbane, vil den også kunne benyttes til skateboard, rulleskøjter og løbehjul. Det ville give rigtig meget god udvikling til området, fastslår Henrik Baltzersen, der oprindeligt kommer fra Bjerringbro.
Og det er ikke kun den tidligere professionelle BMX-rytter, der har kunnet se mulighederne i ubenyttet grund lige overfor Houlkær Hallen. Henrik Baltzersen får opbakning af adskillige lokale samarbejdspartnere: Klub Gården i Houlkær, Fællessekretariatet, Houlkær Skole, Hallen i Houlkær og idrætsforeningen Houlkær IF. Og ifølge Viborg Kommune må den ubebyggede grund gerne omdannes til asfaltbane.

En asfalteret bane lige i hjertet af Houlkær vil kunne styrke sammenholdet og løfte en del af Houlkærs udfordringer vurderer leder af Klub Gården i Houlkær, Gitte Scharf Gaml, og den tidligere professionelle BMX-rytter, Henrik Baltzersen.

Det eneste, der dermed står mellem drømmen og virkeligheden, er de omkring 750.000 kroner, som det koster at anlægge asfaltbanen.
De fem samarbejdspartnere håber derfor på, at både erhvervslivet i området, private virksomheder og offentlige organisationer kan se en fordel i at støtte projektet økonomisk, så de børn og unge, der ikke er tiltrukket af håndbold og fodbold, eller som måske ikke har råd til at gå til en fritidsaktivitet, frit kan benytte en asfaltbane. En asfaltbane, der er gratis og tilgængelig døgnet rundt, vil kunne afhjælpe en del af områdets udfordringer, mener samarbejdspartnerne.
– Alle børn og unge har brug for fritidsinteresser og succesoplevelser, og de har brug for et sted at være og noget at lave i fritiden. En asfaltbane vil kunne tiltrække en del af dem, og så er det jo også bevist, at det gavner indlæringen at blive bedre motorisk. siger Gitte Scharf Gaml, der er leder af Klub Gården i Houlkær.
Og selvom det kan lyde risikabelt slippe ungdommen løs på en asfalteret bane, så er asfalt faktisk et sikrere underlag end grus, lyder ekspertvurderingen.
– Man kan bruge lang tid på at skrabe grus og småsten ud af et sår. En asfaltbane giver hudafskrabninger. Men normalvis ikke den slags sår, der går infektioner i, siger Henrik Baltzersen.
De første skitser til asfaltbanen er allerede tegnet. Informationsmødet bliver holdt onsdag den 13. januar fra 19-20 i Klub Gården i Houlkær. Alle interesserede er velkomne til at deltage.

 

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.