- Se alle bidragsydere Her

Hyggelig tradition med vokseværk

Op mod 250 børn og voksne var skønsmæssigt på plads foran Houlkær Bageri, da der fredag 28. november blev tændt lys i Houlkærs fælles juletræ. Det er ny rekord. Se flere billeder fra juletræstændingen i bunden af denne artikel.

Igen i år var der rekorddeltagelse, da lysene blev tændt i Houlkærs fælles juletræ

Godt begyndt er halvt fuldendt, siger man – og hvis det passer, så tegner det til at blive en rigtig god jul i Houlkær i 2014.
Aldrig er bydelens fælles juletræ blevet tændt så problemfrit som i år. Og aldrig har så mange Houlkær-borgere været samlet for i fællesskab at ”varme op” til de kommende ugers juleforberedelser og –festivitas.
– Alt det tekniske virkede, da det skulle. Træet blev leveret til tiden og var hverken flækket eller udstyret med to toppe. Og skønsmæssigt var vi vel omkring 250 børn og voksne samlet foran Houlkær Bageri, opregner projektleder i Boligselskabet Viborg, Tonie Holmberg, som efterhånden har adskillige års erfaring med at organisere juletræer, julelys, julemusik, julemand, gløgg, æbleskiver – og hvad der ellers hører sig til sådan en juletræstænding i Viborgs nordøstligste hjørne.
Et ikke-uvæsentligt trækplaster i tusmørket under bagerens halvtag var utvivlsomt børnekoret, bestående af 3. klasse-elever fra Houlkærskolen.
Dirigeret af organist i Houlkær Kirke, Jens Chr. Hansen, sang de med klare barnestemmer – og stor entusiasme – fire søde julesange, før det blev tid til fællessang og dans omkring juletræet.

Børnekoret fra Houlkærskolens 3. årgang var utvivlsomt ikke noget helt ubetydeligt trækplaster i forbindelse med juletræstændingen.

Adventstalen til lejligheden blev – ligesom i fjor – holdt af sognepræst Kristine Jersin.
Hun tog udgangspunkt i eventyret om den fattige vandringsmand, som først blev inviteret til julemiddag hos det rige gårdmandspar, da parret øjnede en chance for at få fire – knapt så fromme – juleønsker til gengæld.
Uheldigvis for det køligt beregnende gårdsmandspar blev ønskerne spildt på nul og niks, hvorimod den gæstfri husmand på naboejendommen endte med at blive rigeligt belønnet for, at han året forinden havde lukket vandringsmanden ind i sit hjem – uden overhovedet at forvente noget til gengæld.
– Moralen i eventyret er, at rigtig juleglæde – det er noget, man deler med andre.
– Og det skal så også være mine to juleønsker for alle her i Houlkær: At vi alle får lige så mange juleglæder, som der er lys på vores fælles juletræ – og at vi så i øvrigt forstår at dele dem med hinanden, lød opfordringen fra Kristine Jersin.
På dét tidspunkt i programmet var de første blåfrosne næser så småt begyndt at vise sig, men den indre varme indfandt sig gradvist igen i takt med, at der blev danset omkring juletræet – og efterfølgende trakteret med gløgg, æbleskiver og saftevand af Boligselskabet Viborgs faste juletræs-hold.
– Vi kan med sikkerhed sige, at vi udleverede cirka 200 portioner æbleskiver – så 250 fremmødte i alt, det er nok ikke et helt dårligt bud.
– Det er fantastisk, at så mange vil være med til at tænde vores fælles juletræ – og at arrangementet så oven i købet ser ud til at vokse – stille og roligt – fra år til år, konkluderer en glad – men også lettere frysende – Tonie Holmberg.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.