- Se alle bidragsydere Her

Gråhårede i undertal i kirken

Gymnasiebandet ”Stående Bølger” sørgede for kirkemusik af en noget højere decibelstyrke end normalt, da der torsdag 30. oktober var ungdomsgudstjeneste i Houlkær Kirke.

Torsdag 30. oktober var det – til en afveksling – teenagerne, der dominerede, da Houlkær Kirke inviterede til ungdomsgudstjeneste med rocktoner fra gymnasiebandet ”Stående Bølger” 

Tøjdyr fra legehjørnet, som i favnen på unge kirkegængere gynger med til tonerne af aftenens kirkemusik.
Farvestrålende billeder af feststemte teenagere i forskellige livssituationer – vekslende med sentenser fra Bibelen.
En hel bakkefuld af stearinlys, som langsomt bliver tændt, alt imens bandet spiller U2-klassikeren ”Still haven’t found, what I’m looking for”.
Og en gennemsnitsalder i kirken, som vel dårligt nåede ret meget over de 20 – om end, der var enkelte fra forældre-generationen, der gjorde, hvad de kunne, for at trække gennemsnittet i vejret….
Som den opmærksomme læser nok allerede har fornemmet, var det ikke nogen helt almindelig gudstjeneste, der torsdag 30. oktober udspillede sig i Houlkær Kirke.
Med gymnasiebandet ”Stående Bølger” som musikalsk trækplaster inviterede sognepræst Kristine Jersin og ungdomspræst Trine Hostrup Dahl til ungdomsgudstjeneste under hovedtemaet ”Mod”.

Mange af de unge kirkegængere tog i forbindelse med ungdomsgudstjenesten imod opfordringen om at tænde et lys for livet.

De fire unge musikere fra Viborg Gymnasium og HF – forsanger Daniel Frimor, leadguitarist Marcus Bødker, bassist Simon Bengtsen og trommeslager Simon Kavi – havde selv sammensat aftenens musikalske menu, og indrømmet: Det var ikke alle numre, der klingede lige velkendt i ørerne på den aldrende iagttager.
En af undtagelserne var afslutningsnummeret: Tv2-klassikeren ”Kys det nu det satans liv”. Et nummer, som i ”Stående Bølgers” intense fortolkning fik helt nyt liv – og appel til en yngre tilhørerskare.
Opfordringen fra Steffen Brandt lå samtidig meget godt i forlængelse af ungdomsgudstjenestens mere dybsindige betragtninger.
Af ungdomspræst Trine Hostrup Dahls forskellige definitioner af, hvad det egentlig vil sige at vise mod – og af Kristine Jersins beretning om Jesus og disciplene i uvejr på Genezareth Sø.
En klassisk bibel-fortælling, som i Kristine Jersins udlægning grundlæggende handler om tro, om at vise mod – og om at stole på vennerne.
Efter ungdomsgudstjenesten var der sodavand og chips i våbenhuset – og faktisk, så virkede det ikke som om, de unge kirkegængere havde alt for travlt med at komme hjem til computerne, mobiltelefonerne og de seneste opdateringer på Facebook og Instagram.
Tværtimod så virkede det nærmest, som om de – i hvert fald denne aften – følte sig ganske godt hjemme i kirken.
Og netop dét var vel i virkeligheden også et af hovedformålene med det hele……

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.