- Se alle bidragsydere Her

Et fint løb – med en enkelt skønhedsplet

Her er starten netop gået til Houlkær-løbet 2014. Se mange flere billeder fra løbet - og fra arrangementet i øvrigt - i bunden af denne artikel.

Starten gik lige vel tidligt, da omkring 500 løbere tirsdag 16. september blev sendt ud på det – vist nok – 30. Houlkær-løb i rækken

Fantastisk sensommervejr. Mange glade løbere i snart sagt alle størrelser. Et uventet møde med Spiderman ude på ruten. Fælles opvarmning og indlagte, små danseopvisninger. Og så en start, der vel rundt regnet gik fem minutter for tidligt.
Det er nogle af de overordnede indtryk, der står tilbage oven på den – vist nok – 30. udgave af Houlkærløbet. Afviklet tirsdag 16. september på en tre kilometer lang rundstrækning i området omkring Houlkærskolen.
Det årlige motionsløb i Houlkær har gennem årene ført en noget omtumlet tilværelse med skiftende løbsarrangører.
I år var det – for første gang – Houlkærskolens SFO, der havde samlet stafetten op. Anført af Thomas Andersen og Søren Christensen.
Og Thomas Andersen er personligt den første til at beklage, at årets løb desværre blev klappet i gang nogle minutter før oprindeligt annonceret.
– Det var selvfølgelig en klar fejl, som vi må forsøge at tage ved lære af til næste år.
– Men bortset fra dét, så synes jeg alt i alt, at arrangementet forløb, som vi på forhånd havde satset – og håbet på.
– Enkelte steder ude på ruten var det måske nok lidt klemt, men sådan vil det næsten uundgåeligt være, når vi i år havde besluttet at lade alle løbere starte på én gang.
– Personligt oplevede jeg det ikke som noget stort problem – og jeg synes generelt, de lidt hurtigere løbere var flinke til at tage hensyn – og sætte tempoet ned, når der var behov for dét, vurderer Thomas Andersen.

Et løb for sig selv
Netop dét – at det i Houlkær ikke primært gælder om at komme først i mål og sætte nye personlige rekorder – har gennem alle årene været Houlkær-løbets særlige kendetegn.
– Uanset om det gennem årene har været skolen, idrætsforeningen eller andre, der har stået for løbsafviklingen, har vi altid trukket lod om præmierne. Ud fra en betragtning om, at det først og fremmest handler om at få motion, sved på panden – og et smil på læben, fremhævede den tidligere Houlkær IF-formand Ulrik Bøvling i sin optakt til Houlkærløbet 2014.
Præcis hvor mange, der i år stillede til start på fodboldbanen ved Houlkærskolen, herskede der ikke noget fuldstændigt overblik over på løbsaftenen.
– Men et kvalificeret bud er, at vi nok var lige godt 500.
– I det fine vejr var der en hel del, der valgte at tilmelde sig umiddelbart før starten, og derfor har vi endnu ikke det helt nøjagtige antal, noterer en – alt i alt – ganske tilfreds Thomas Andersen.
– Der er da selvfølgelig altid små detaljer, som kan finpudses, og ting, der kan gøres bedre til næste år.
– Men jeg synes bestemt ikke, opgaven har været afskrækkende. Og umiddelbart er jeg derfor heller ikke helt afvisende over for evt. også at påtage mig opgaven til næste år, erklærer han. Idet han i samme åndedrag retter en stor tak til staben af hjælpere ude på ruten – og i start- og målområdet.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.