- Se alle bidragsydere Her

Gospelkor sang sig til varmen

Egentlig burde det ikke kunne lade sig gøre: at stille op til koncert efter bare fire-fem timers effektiv, forudgående øve-virksomhed. Men anført af en energisk Hans Christian Jochimsen lykkedes det igen i 2014 gospel-koret i Houlkær at underholde en stopfyldt Houlkær Kirke i op mod en time.

Strejkende ventilationssystem kunne ikke overskygge indtrykket af endnu en vellykket gospel-workshop i Houlkær Kirke

Hvordan får man som mand 130 kvinder til at sidde og kigge bifaldende på sig?
Tja – en af måderne er tydeligvis at synge gospel – som 160 mere eller mindre drevne gospelsangere gjorde dét i Houlkær Kirke lørdag 18. januar.
Årets gospel-shop i Houlkær var nr. 13 i rækken – og traditionen tro var herrerne igen i 2014 klart i undertal. Sådan cirka i forholdet 1:5.
Til gengæld blev der så også nikket ekstra anerkendende i sopran- og alt-afsnittet, når den beskedne skare af sangglade herrer stemte i med deres tenorpartier – under ledelse af gospel-workshop’ens faste dirigent, Hans Christian Jochimsen.
Kun en enkelt gang i de 12 år, workshop’en har været afholdt, har Hans Christian Jochimsen måttet melde forfald.
Derfor kunne det heller ikke andet end dulme nerverne hos det sammenbragte gospel-kor, da den erfarne gospel-dirigent allerede midtvejs i seancen kunne fastslå, at ”han ikke kunne huske, hvornår han sidst havde været så fortrøstningsfuld forud for en koncert i Houlkær”.

160 deltagere er sat som maksimumgrænsen for, hvor mange der kan være med til gospel-workshop’en i Houlkær – og ellers ville det stort set også være umuligt for alle korsangere at kunne følge dirigent Hans Christian Jochimsens bevægelser og dessiner.

Ret beset er det jo i grunden et temmelig halsløst projekt: at skulle stille op til koncert efter bare fire-fem timers effektiv, forudgående øve-virksomhed.
Alligevel lykkes det gang på gang gospelsangerne i Houlkær – og deres inspirerende dirigent – at fremtrylle et koncertprogram af en lille times varighed.
Og gospelworkshop’en 2014 var i den henseende ingen undtagelse. Selv om gospelkoret i år måtte klare sig uden gæstesolist.
Ja, i koncertens allersidste nummer måtte koret sågar også klare sig uden dirigent, da Hans Christian Jochimsen pludselig – og noget uventet – forlod sit dirigent-podie og udvandrede.
En noget utraditionel afslutning på en ellers vellykket kirkekoncert, som for anden weekend i træk trak fuldt hus i Houlkær Kirke.
Eneste større minus ved årets gospel-arrangement var vel nok, at flere af korsangerne måtte gennemføre prøverne iført vinterfrakker og tykke sweatere.
På grund af en fejl i kirkens ventilationssystem mødte korsangerne ind til en temperatur på omkring de 16 grader, og selv om de i løbet af dagen gjorde et ihærdigt forsøg på at synge sig til varmen, så blev workshop’en – alt i alt – én temmelig kølig fornøjelse.
Det er dog forhåbentlig lykkeligt glemt igen til næste år, når Houlkær Kirke på ny kalder til gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen.
Datoen for næste års gospel-arrangement bliver lørdag 17. januar, og det skulle næsten være mærkeligt, om ikke også arrangørerne til den tid kan melde ”Alt optaget” i gospel-koret.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.