- Se alle bidragsydere Her

Ikke rum til alle “i herberget”

Selv om det i 2014 udelukkende var lokale kræfter, der optrådte i forbindelse med nytårskoncerten i Houlkær, lagde det bestemt ingen dæmper på publikumsinteressen. Tværtimod var det en stopfyldt Houlkær Kirke, som lørdag 11. januar hørte bl. a. Sing4Fun (billedet) synge nytåret ind.

Publikumsinteressen var intet mindre end overvældende, da Sing4Fun, Voxbox og organist Jens Chr. Hansen sammen gav nytårskoncert i Houlkær lørdag 11. januar

Sognemedhjælper Tove Kallestrup fik en 60 års fødselsdag, som hun formentlig sent vil glemme.
Musiklivet i Viborg fik et nyt, ambitiøst – og fantastisk dygtigt pige/kvindekor.
Og Houlkær Kirke fik en publikumsmæssig ”kickstart” på 2014.
Alt sammen í én og samme ombæring lørdag 11. januar, da kirken afviklede sin traditionelle nytårskoncert.
Mange fine, musikalske navne har i årenes løb været med til at synge og spille det nye år ind i den stemningsfyldte, moderne kirke i Houlkær.
Men at det i 2014 var to lokale navne: korene Sing4Fun og Voxbox, der sammen med kirkens egen organist Jens Chr. Hansen, leverede nytårstonerne, så bestemt ikke ud til at lægge nogen dæmper på tilhørerinteressen.
Tværtimod strømmede publikum til i en sådan grad, at arrangørerne til sidst så sig nødsaget til at afvise de senest ankomne ved døren.
På dét tidspunkt havde op mod 400 tilhørere stuvet sig tæt sammen på bænkeraderne – og fyldt Houlkær Kirke til noget nær bristepunktet.

Nytårskoncerten i Houlkær markerede den officielle koncertdebut for Pavlina Salehis og Anders Hjorth Nielsens nye, ambitiøse pige/kvindekor Voxbox. En debut, som klart antydede, at Voxbox har alle forudsætninger for at udvikle sig til et nyt musikalsk fyrtårn for Viborg.

Nyt musikalsk fyrtårn
Nogle kom sandsynligvis primært af tradition – for at ønske hinanden ”Godt Nytår” over et glas boblevand og et stykke kransekage i pausen. Og for at høre Jens Chr. Hansen spille smukke, klassiske toner – og runde nytårskoncerten af med de to traditionelle nytårs-orgelklassikere: Strauss’ Radetzsky-march og Elgars: Land og Hope and Glory.
Andre har måske tidligere oplevet at komme i godt humør af at høre Sing4Fun synge glad, rytmisk musik under ledelse af dirigent Pavlina Salehi og korets faste pianist, Anders Hjorth Nielsen.
Og så var der formentlig også en hel del nysgerrige, der dukkede op for at høre, hvad Pavlina Salehi og Anders Hjorth Nielsen i løbet af blot tre-fire måneder har fået ud af deres nye kor: Voxbox.
Og lad det bare være sagt med det samme – på baggrund af et relativt begrænset antal vokale smagsprøver: I Voxbox har Viborg fået et nyt, musikalsk fyrtårn, som både mestrer det rytmiske og det melodiske. Eksemplificeret ved numre som Pitch Perfect-hittet ”Cup Song” – og Mads Langers smukke ”Fact Fiction”.
Nytårskoncerten i Houlkær markerede Voxbox’ officielle koncertdebut – men at dømme efter premieren bliver det garanteret et kor, man i fremtiden kommer til at høre meget mere til. Ikke bare i Viborg – men også inden for en betydeligt større geografisk radius.

Sognemedhjælper Tove Kallestrup fik en fødselsdagsoplevelse, som hun formentlig sent vil glemme, da organist Jens Chr. Hansen - midt under nytårskoncerten - slog over i fødselssangen ”Happy Birthday to you” – og bagefter overrakte fødselaren blomster og gaver fra kirkens øvrige personale.

”Happy Birthday to you”
Ind imellem bød nytårskoncerten også på et lille, overraskende intermezzo: Nemlig da Jens Chr. Hansen afbrød sin egen, stilfærdige udgave af Beethovens ”Måneskinssonate” for i stedet at slå over i en fødselsdagssang til Houlkær Kirkes utrættelige sognemedhjælper Tove Kallestrup.
Fødselsdagssangen var i forvejen aftalt med de to kor, og sammen med en stopfyldt kirke sørgede korsangerne for, at Tove Kallestrup blev ønsket ”Til lykke” med 60 års dagen med en volumen, som ellers kun er de færreste fødselarer beskåret.
Oven i købet blev en synligt rørt Tove Kallestrup også begavet med blomster og gaver fra Houlkær Kirkes faste personale.
Som et ekstra, festligt indslag i en musikalsk vellykket, humørfyldt og – fremfor alt – særdeles velbesøgt nytårskoncert.
Allerede lørdag 18. januar er der på ny mulighed for at lytte til glad rytmisk musik i Houlkær Kirke. Da gælder det den traditionelle gospel-workshop under ledelse af Hans Chr. Jochimsen.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.