- Se alle bidragsydere Her

Rekordstort fremmøde til juletræstænding

Aldrig før i bydelens nyere historie har så mange børn og voksne været samlet til juletræstænding i Houlkær. (Se mange flere billeder i bunden af denne artikel)

Perfekt start på årets julefestligheder i Houlkær – hvis man da lige ser bort fra vejret

Ingen kan med 100 procents sikkerhed huske, hvor længe traditionen har eksisteret.
Men én ting står i hvert fald fast: Aldrig tidligere har der været så mange børn og voksne samlet til juletræstænding i Houlkær, som tilfældet var, da der 29. november 2013 blev tændt lys i det store juletræ på pladsen foran Houlkær Bageri.
Vejret var ellers ikke specielt hyggeligt og juleagtigt – snarere efterårsagtigt og rigtig trist.
Alligevel skønner arrangørerne, at op i mod 150 bysbørn deltog i før-jule-sammenkomsten under bageriets halvtag.
– Og så har vi endda overhovedet ikke forhåndsannonceret juletræstændingen i avisen i år.
– Derimod har vi fortalt om arrangementet på Houlkærskolens forældre-intra, og dét har tilsyneladende været mindst lige så effektivt.
– I hvert fald har vi aldrig før været så mange samlet til fælles juletræstænding i Houlkær. Dét kan jeg bevidne, for jeg har været med lige fra starten for – vistnok syv – år siden, noterer projektleder Tonie Holmberg fra Det Boligsociale Fællessekretariat i Houlkær.

Houlkærs nye sognepræst, Kristine Jersin, holdt tale i forbindelse med juletræstændingen. Hun føler sig overbevist om, at ”den gamle jul” ville have været godt tilfreds, hvis den var kommet forbi og havde oplevet før-julestemningen på pladsen foran Houlkær Bageri.

Julemanden havde øjensynligt også fået nys om begivenheden. Under alle omstændigheder var han på pletten lige fra starten – og uddelte pebernødder til de fremmødte.
Organist Jens Chr. Hansen, Houlkær Kirke, havde til lejligheden samlet et kor af sangglade elever fra Houlkærskolen.
Koret varmede – med stor entusiasme – op til den forestående juletræstænding med sangen ”Nu tændes tusind julelys” og to andre, nyere julesange ”Som vinger bærer fugl” og ”For længe, længe siden”.
Efter den lille ”adventskoncert” talte Houlkærs nye sognepræst, Kristine Jersin – bl. a. om den gamle jul, som i ”Peters Jul” står på lur uden for byens døre og holder øje med, om børnene nu også opfører sig ordentligt.
Kristine Jersin føler sig overbevist om, at den gamle jul ville have været godt tilfreds, hvis den 29. november var kommet forbi og havde oplevet juletræstændingen i Houlkær.
– Det betyder virkelig noget for fællesskabet, at skolen, kirken, boligselskabet og de lokale forretningsdrivende formår at arbejde sammen om sådan et arrangement – og at der er nogen i lokalsamfundet, der gider at stå for at servere gløgg og æbleskiver.
– Dét kan lysene i det fælles juletræ i Houlkær passende være med til at minde os om, fremhævede Kristine Jersin.

Så er julelysene tændt i Houlkær – og det vil de være frem til på den anden side af 24. december.

Herefter var det tid til at tænde juletræet – og danse rundt om dét til harmonikatoner leveret af skoleinspektør Ole Birch.
Uheldigvis faldt juletræsdansen sammen med, at støvregnen blev til rigtige regndråber på pladsen foran Houlkær Bageri.
Så meget mere velkomment var dét, at der efterfølgende var gløgg, æbleskiver og jule-saft at hente under halvtaget. Takket være en række velvillige, lokale sponsorer.
Helt planmæssigt forløb juletræstændingen dog heller ikke i år, konstaterer Tonie Holmberg med et smil på læben.
– Der er altid et eller andet, der ikke går helt, som det skal.
– Et år var det eksempelvis lyskæderne, som først blev leveret i allersidste øjeblik. Et andet år kunne vi ikke få ledningerne til at nå sammen, og et tredje år fik vi leveret et juletræ med to toppe.
– I år er situationen den, at vi ved en fejl har fået leveret ikke bare ét – men to juletræer. Så skulle der et eller andet sted i Houlkær være nogle, som står og mangler et fem meter højt juletræ, så skal de ikke tøve med at henvende sig, bemærker Tonie Holmberg.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.