- Se alle bidragsydere Her

Bogbyttedag genoplivet – med pæn succes

Aldrig så snart var dørene slået op til bogbyttedagen i Aktivitetshuset 19. oktober, før de første lokale læseheste indfandt sig.

Populær Houlkær-tradition er gået i arv fra biblioteket til boligselskabet

Det var næsten lige som i de ”gode, gamle dage” på biblioteket.
Aldrig så snart var dørene slået op til efterårets bogbyttedag i Houlkær, før de første lokale læseheste indfandt sig – i håb om at finde spændende godnatlæsning til de lange, mørke vinteraftener.
Forskellen var bare, at det nu er Det Boligsociale Fællessekretariat i Houlkær, der har overtaget ansvaret for afviklingen af bogbyttedagene – og at det fremover er Aktivitetshuset ved Houlkær, der kommer til at danne ramme om udvekslingen af børnebøger, faglitteratur, kriminalromaner mv.
Efter mange velbesøgte bogbyttedage gennem årene måtte Houlkær Bibliotek i sommeren 2012 sige stop. I erkendelse af, at bibliotekets ressourcer ikke længere rækker til at fungere som bogbytte-central.
Lige siden har den mellemfolkelige bogudveksling i lokalsamfundet ligget mere eller mindre underdrejet – men nu ser det altså atter ud til, at Houlkær-borgerne – ganske gratis og uforpligtende – får mulighed for at bytte sig til nye bøger i forbindelse med et antal årlige bogbyttedage.

Jimmy Danielsson og Lena Nymann har begge som frivillige taget et betydeligt slæb for, at bogbyttedags-traditionen i Houlkær har kunnet blive genoplivet.

Projektleder Tonie Holmberg og hendes to frivillige hjælpere, Jimmy Danielsson og Lena Nymann, erklærer sig i hvert fald umiddelbart godt tilfredse med premieren på det nye bogbyttedags-koncept lørdag 19. oktober.
– Alt i alt var der vel cirka 35, der fandt vej til bogbyttemarkedet i Aktivitetshuset, og det må vist siges at være okay i betragtning af, at der har været et års pause, og at tilbuddet nu er flyttet til nye rammer, som for mange er ukendte.
– Mange gav i hvert fald udtryk for, at de er glade for, at tilbuddet er genoptaget. Og glædeligvis var det ikke kun beboere i boligselskabet, der gjorde brug af tilbuddet – men en fin blanding af beboere fra hele Houlkær, fremhæver Tonie Holmberg.
Næste bogbyttedag i Aktivitetshuset ved Houlkær Kirke er allerede nu programsat til uge 7, og også til den tid vil der være kaffe på kanden til de, der måtte være på udkig efter spændende bogunderholdning. Enten til sig selv – eller til børn og børnebørn.
Allerede læste bøger, som der ikke længere er plads til i reolen derhjemme, kan enten afleveres i forbindelse med selve bogbyttedagen – eller de kan nu igen indleveres på Houlkær Bibliotek, som det igennem snart mange år har været tradition i lokalsamfundet.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.