- Se alle bidragsydere Her

Ny sognepræst ansat

43-årige Kristine Jersin bliver søndag 13. oktober indsat som ny sognepræst i Houlkær af domprovst Thomas Frank. Foto: Øster Hornum Kirkes hjemmeside

Enigt menighedsråd pegede på Kristine Jersin blandt et felt på i alt 17 ansøgere

Houlkær Kirkes nye sognepræst hedder Kristine Jersin.
Det har kirkeminister Manu Sareen netop officielt konfirmeret, og dermed er der sat punktum for et ansættelsesforløb, som gik i gang allerede før sommerferien, da forgængeren Karsten Høgild takkede af for at rejse østpå til et nyt præstembede i Åbyhøj.
Den nye sognepræst i Houlkær er 43 år gammel. Hun er mor til to drenge på hhv. 14 og 16 år, og hun kommer fra en stilling som landsbypræst i Øster Hornum lidt syd for Aalborg.
Kristine Jersin er teologisk kandidat fra år 2000 – og to år senere blev hun ansat i sit nuværende embede i det himmerlandske.
Som præst i Øster Hornum har hun været aktivt involveret i Kirkens Korshærs lokale genbrugsbutik, i det lokale FDF-arbejde og i bestyrelsen for den nu nedlagte Støvring Højskole, og tidligere har Kristine Jersin bl. a. også arbejdet som frivillig i Kirkens Korshærs Nattjeneste.

I alt var der 17 ansøgere til jobbet som sognepræst i Houlkær.
Heraf endte der med at være tre, som blev indkaldt til at prøveprædike.
– Og blandt de tre var det et fuldkommen enigt menighedsråd, der indstillede Kristine Jersin som vores favoritkandidat, betoner menighedsrådsformand Carsten Marcussen.
På forhånd havde man i Houlkær Menighedsråd frygtet, at ansættelsen af Karsten Høgilds efterfølger kunne udvikle sig til en temmelig langstrakt affære.
– Men jeg synes faktisk, man i dette tilfælde må rose Kirkeministeriet – og de kirkelige myndigheder i øvrigt – for at have arbejdet beundringsværdigt hurtigt, lyder det anerkendende fra Carsten Marcussen.
Ansættelsen af Kristine Jersin som ny sognepræst i Houlkær sker officielt med virkning fra 15. oktober.
To dage forinden bliver Kristine Jersin ved en festgudstjeneste i Houlkær Kirke indsat i sit nye embede af domprovst Thomas Frank.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.