- Se alle bidragsydere Her

På musikalsk jordomrejse med Sigurd

Fra starten af koncerten var det tydeligt, at Sigurd Barrett i forvejen var godt kendt af publikum – bl. a. for sine tv-børneprogrammer ”Sigurds Bjørnetime”.

Sigurd Barrett og Prinsens Musikkorps spillede verdensmusik for ungdommeligt publikum i Houlkær Hallen

Geografi, musik – og undervejs også et par smålektioner i engelsk og spansk.
Kombineret med en musikalsk jordomrejse, der på godt en time bragte de unge tilhørere til både Norge, Island, Grønland, England, Spanien, Tyrkiet, Rusland, Kina, Brasilien og Argentina.
Det var kort fortalt den hæsblæsende menu, som godt 500 elever fra Houlkærskolen og Vestre Skole blev præsenteret for, da de tirsdag 21. maj var samlet til en såkaldt ”Atlaskoncert” i Houlkær Hallen. I selskab med Viborg-drengen Sigurd Barrett og en flok veloplagte musikere fra Prinsens Musikkorps under ledelse af norske Bjørn Sagstad.
Udgangspunktet for koncerten var Sigurd Barretts nye sangbog ”Sigurds Verdensatlas” – med undertitlen ”Jorden rundt på 30 sange”.
De finurlige og forskelligartede sange fra alverdens kontinenter bliver også præsenteret ved en noget større koncert i Tinghallen torsdag 23. maj, men som en slags opvarmning til koncerten i Tinghallen har Sigurd Barrett og Prinsens Musikkorps i forvejen været på turné i Viborg-området for at prøve repertoiret af på den lokale skoleungdom.

Et par grønlandske isbjørne – udstyret med trommer – var undervejs med til at sætte kolorit på den musikalske jordomrejse.

I Houlkær Hallen var det 0.-5. klasse fra Vestre Skole og 2.-5. klasse på Houlkærskolen, der udgjorde tilhørerskaren, og langt hen ad vejen var det ungdommelige publikum beundringsværdigt lydhørt.
Også når Prinsens Musikkorps optrådte solo med norsk brass-musik, ”Toreadorernes indtogsmarch” fra Bizets opera ”Carmen” eller smægtende, argentinske toner, komponeret af Astor Piazzolla.
Som afslutning på koncerten fik både Sigurd Barrett og dirigent Bjørn Sagstad – som det sig hør og bør – overrakt blomster af skolesekretær Lotte Frandsen.
Og så var det i øvrigt tilbage til hverdagen for de over 500 skoleelever – efter en timelang jordomrejse, som undervejs bl. a. også bød på musikalske møder med et par isbjørne på Grønland, et par tyrefægtere fra Spanien og et par hygggelige panserbasser fra England.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.