- Se alle bidragsydere Her

Sidste dag i familiehøjskolen

Flere af de unge, som er portrætteret i bogen ”Imellem – om at være unge i to kulturer” var mødt frem til bogudgivelsen, som fandt sted i forbindelse med familiehøjskolens afskedsreception. (Se flere billeder fra afskedsreceptionen i bunden af denne artikel).

Afskeden blev bl. a. fejret med udgivelsen af en bog

De har malet, syet, grædt og grinet sammen. De har været på skønhedsklinik, de har været på udflugt til Bazar Vest – og de har beværtet en pæn del af Viborgs kvinder med eksotisk mad på Madam Sund. For nu blot at nævne et lille udsnit af aktiviteterne.
Torsdag 16. maj var det afskedens time for projektleder Kirsten Mahler og de mange beboere i Houlkærvænget, som siden marts 2011 har været en del af projektet ”Den Internationale Familiehøjskole”.
Efter to spændende år, der – som Kirsten Mahler udtrykker dét – ”har været med til at åbne en helt ny verden for hende”, er Den Internationale Familiehøjskole nu fortid.
Projektperioden er ganske enkelt udløbet – og dét blev meget passende markeret med en afskedsreception i Aktivitetshuset ved Houlkær Kirke, hvor mange af familiehøjskolens praktiske og sociale aktiviteter gennem de seneste to år er foregået.

Mellem to kulturer

Kirsten Mahler lagde i sin afskedstale ikke skjul på, at det er med stort vemod, hun nu siger farvel til de kvinder – og de unge nydanskere – som hun via familiehøjskolen gradvist har lært bedre og bedre at kende.
Samtidig benyttede hun dog også lejligheden til at glæde sig over det helt håndgribelige resultat, der er kommet ud af samværet i Den Internationale Familiehøjskole: en lille bog med syv gribende portrætter af unge Houlkær-borgere med rødder i hhv. Kosovo, Afghanistan, Somalia, Iran, Sri Lanka og Darfur-provinsen i Sudan.
Interviews’ene med de i alt 14 unge nydanskere har tidligere været bragt i Viborg Stifts Folkeblad – og er nu samlet i en lille 46 siders bog med titlen ”Imellem – om at være unge i to kulturer”.
Kirsten Mahler har allerede truffet aftale om, at bogen i det kommende skoleår kommer til at indgå i samfundsfagsundervisningen på 9. klassetrin på Houlkærskolen.
– Og jeg synes simpelthen det er så sejt, at I på den måde forhåbentlig kan være med til at sætte tanker i gang hos andre unge her i lokalområdet, erklærede Kirsten Mahler – henvendt til den håndfuld af unge ”interviewofre”, som var til stede ved afskedsreceptionen, hvor bogen for første gang blev præsenteret i sin endelige form.

Kæmpe hjerte

Netop dét – at interviews’ene ikke bare risikerer at blive smidt ud med avisen fra i går – var for Sinthujan Nagenthiraja en afgørende betingelse for, at han overhovedet ville være med.
– For hvis ikke der var en dybere mening med dét – hvorfor så begynde at rippe op i mit liv, som til tider har været ganske besværligt, argumenterede han.
Samtidig tillagde Sinthujan også Kirsten Mahler en pæn del af æren for den fortrolighed, der gradvist er blevet skabt i forholdt til de unge medvirkende – og som til sidst har resulteret i, at bogen har kunnet blive til virkelighed.
– Du er ganske enkelt en person med et kæmpe hjerte, erklærede han i forbindelse med bogudgivelsen.
Også fra direktør i Boligselskabet Viborg, Grethe Hassing, Pernille Cornelius fra styregruppen og fra Alfred Agergaard, Dansk Flytningehjælp, lød der ved afskedsreceptionen anerkendende ord om det arbejde, der i løbet af de seneste to år er blevet udført inden for rammerne af Den Internationale Familiehøjskole.
– Og så blev der oven i købet en lille slat penge tilbage til bidragyderne, efter at projektet var afsluttet, bemærkede Grethe Hassing.
Bidragyderne er i øvrigt BG-Fonden, Boligselskabet Viborg, Demokratiudvalget i Viborg Kommune, socialudvalget i Viborg Kommune, Sygekassens Helsefond og Socialministeriet. Uden penge herfra var der aldrig blevet nogen international familiehøjskole i Houlkær.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.