- Se alle bidragsydere Her

Altergang til toner fra U2

Ind imellem kunne man godt lade sig forlede til at tro, det var Bono og kompagni, der havde fundet vej til det midtjyske, da Silkeborg-bandet U2Only torsdag 18. april spillede op til rockgudstjeneste i Houlkær Kirke.

Anderledes gudstjeneste i Houlkær – med rockband fra Silkeborg i den musikalske hovedrolle

Altergang til tonerne af U2-hittet ”With or Without You” kan måske nok få det til at skurre i ørerne på en og anden inkarneret kirkegænger.
Men sat ind i den rette sammenhæng virkede koblingen på ingen måde unaturlig, da Silkeborg-bandet ”U2Only” torsdag 18. april spillede op til rockgudstjeneste i Houlkær Kirke.
Inspireret af et af U2’s allerstørste hits ”Still haven’t found, what I’m looking for” handlede gudstjenesten overordnet om tvivl og tro – og om at håbe på trods. Temaer, som løbende blev berørt af aftenens to præster, sognepræst Karsten Høgild og ungdomspræst Trine Hostrup Dahl, alt imens motiverne på storskærmen vekslede – lige fra bibelske symboler og billeder til et foto af sørgende soldater, bærende på en kiste med en død kammerat.

Altergangen i forbindelse med rockgudstjeneste foregik til tonerne af U2-hittet ”With or without you” – og i sammenhængen virkede det på ingen måde unaturligt.

Musikalsk bød gudstjenesten på et genhør med en række af den irske supergruppe U2’s allerstørste hits: ”Beautiful Day”, ”In the name of love”, ”Vertigo”, ”Mysterious Ways”, ”One” og ”Sunday Bloody Sunday” m. fl.
Numre, som de færreste nok i virkeligheden tillægger en bibelsk betydning, når man sidder i bilen og lytter til dem på en opsamlings-cd. Men ikke desto mindre sange, som – når man lytter nærmere efter – alle er gennemsyret af et stærkt kristent livssyn og frem for alt et budskab om kærlighed.
Et hastigt blik ud over menigheden efterlod ingen tvivl om, at det snart er konfirmationstid i Houlkær, og at årets konfirmander sandsynligvis var blevet særligt inviteret, men mange forældre havde også ladet sig lokke med – og sad diskret og vippede med foden i takt til de mange velkendte U2-numre.
Selve rockgudstjenesten varede i sin helhed omkring tre kvarter, men derefter spillede ”U2Only” yderligere en håndfuld U2-numre, inden den anderledes aften i Houlkær Kirke til slut blev rundet af med sodavand og chips i våbenhuset.

Et hastigt blik ud over menigheden efterlod ingen tvivl om, at det snart er konfirmationstid i Houlkær, og at årets konfirmander sandsynligvis var blevet særligt inviteret til rockgudstjenesten.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.