- Se alle bidragsydere Her

Vinterkulden under pres af den indre varme

Dirigent Hans Chr. Jochimsen og hans store gospel-kor i fuld vigør under koncerten i Houlkær 19. Januar. Se flere billeder fra koncerten i bunden af artiklen.

Anført af en sprudlende Hans Chr. Jochimsen lever gospeltraditionen i Houlkær videre i bedste velgående

Det kan vel ikke blankt afvises, at niveauet blandt publikum lige så stille daler år for år.
Som dirigent Hans Chr. Jochimsen drilsk antydede det under gospel-koncerten i Houlkær Kirke lørdag 19. januar.
Til gengæld kan det med sikkerhed konstateres, at gospelkoret i hvert fald ikke bliver dårligere – men måske tværtimod viser en svagt stigende ”formkurve”.
Nu er det selvfølgelig heller ingen sag at give et voluminøst indtryk, når man er op mod 200 sangere – samlet i et kæmpestort kor.
Hemmeligheden ligger snarere i at fremstå som en musikalsk enhed, når man i virkeligheden kun har øvet sammen i nogle få timer – men også på dét punkt slap det store gospelkor fornemt fra opgaven.
Godt hjulpet af de mange gengangere, for hvem gospel-workshop’en i Houlkær efterhånden er blevet en fast januar-tradition.

Realistisk set burde det vel egentlig slet ikke kunne lade sig gøre: på bare seks timer at indøve tiltrækkeligt med repertoire til en timelang kirkekoncert.
Når det alligevel gang på gang lykkes i Houlkær, er det i høj grad Hans Chr. Jochimsens fortjeneste. Den erfarne gospel-dirigent og –komponist forstår på en afslappet måde at ”strække koncerten”, så man som tilhører helt glemmer, at man i realiteten ”kun” når at høre seks-syv forskellige numre.
Og så giver han da for resten også undervejs adskillige prøver på, at han selv er en ganske fortrinlig gospelsanger.
Højdepunktet var så ubetinget, da Hans Chr. Jochimsen og det store gospelkor mod slutningen af koncerten fik selskab af kenyansk fødte Lydiah Wairimu – og tilsammen fremstod som en velklingende og dynamisk musikalsk treenighed.
Da var det lige før, den bidende vinterkulde uden døre måtte se sig trængt i defensiven af den indre varme….
Med hensyn til publikums indsats under koncerten: Ja, så kunne den måske nok have været bedre i fællessangen ”I’m a Believer”.
Men så ringe var det nu heller ikke, at Hans Chr. Jochimsens kommentar om et stadigt dalende publikumsniveau på nogen måde var berettiget….
Uanset hvad: så får både publikum og korsangere chancen for at gøre det endnu bedre om et års tid.
Hans Chr. Jochimsen er allerede engageret til en ny gospel-workshop i Houlkær 18. januar 2014.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.