- Se alle bidragsydere Her

Julekoncert med et stænk af magi

Dirigent Ole Faurschou havde koncerten igennem suverænt styr på sine korsangere i Akademisk Kor fra Århus. Men at kirkeklokkerne i Houlkær begyndte at kime – netop som koret sang de sidste strofer af ”Kimer I klokker” – det var der vist alligevel ikke kalkuleret med…..

Selv kirkeklokkerne spillede med, da Akademisk Kor fra Århus lørdag 8. december sang julen ind i Houlkær Kirke

”Det må jeg ellers nok sige”, lød det spontant fra Akademisk Kors dirigent, Ole Faurschou, da kirkeklokkerne i Houlkær begyndte at kime lystigt – netop som dirigenten og hans dygtige korsangere fra Århus havde sunget de sidste strofer af Grundtvigs julesalme ”Kimer I klokker”.
Det er i den slags små (guddommelige) øjeblikke, man bliver bekræftet i, at der måske alligevel er mere mellem himmel og jord, end man til daglig går og tror. Og episoden var som sådan med til at kaste yderligere stråleglans over en i forvejen flot og stemningsfuld julekoncert med et kor fra den absolutte Danmarks-elite.
Ikke færre end syv af de knap 30 sangere i Akademisk Kor stammer oprindelig fra Viborg – og det afspejlede sig også i publikumstilstrømningen. Trods sne og glatte fortove var der ikke mange ledige pladser tilbage i Houlkær Kirke, da koret fra Århus lørdag 8. december gjorde sin entré til tonerne af den måske mest klassiske af alle klassiske julesange: Glade jul, dejlige jul.

Med udsigt til at skulle indspille en jule-cd i løbet af efteråret, tog Akademisk Kor tog allerede fat på julerepertoiret i højsommeren – og dét kunne man godt høre, da det dygtige Århus-kor lørdag 8. december gav julekoncert i Houlkær.

Akademisk Kor tog allerede fat på julerepertoiret i højsommeren – med henblik på udgivelsen af en jule-cd med danske julesange og –salmer.
Cd’en rummer bl. a. klassikere som ”Dejlig er jorden”, ”Den yndigste rose er funden” og ”Barn Jesus i en krybbe lå”, men også et par nyere danske julesange af Bjarne Haahr: ”Det første lys” og ”Det var ikke en nat som de andre”.
Derudover bød julekoncerten i Houlkær også på to Magnificat-værker af hhv. Arvo Pärt og Heinrich Schütz – og et fortryllende ”Alleluja”-kor, skrevet af Eric Whitacre, som ifølge Ole Faurschou nærmest er at betragte som ”Den moderne kormusiks svar på Michael Jackson”.
Uden for kirkens vinduer lå sneen som et smukt, hvidt tæppe – og bidrog yderligere til julestemningen inden døre.
Dagen efter lød vejrudsigten derimod på snestorm. Ikke just befordrende for interessen for søndagens planlagte ”Julehjælpsløb”, arrangeret i et samarbejde mellem Houlkær Kirke og Houlkær Løb og Motion.
Løbet skulle efter planen have givet et ekstra økonomisk tilskud til Houlkær Kirkes julehjælp til værdigt trængende i lokalområdet, men med udsigten til snestorm var forhåndsinteressen for at komme ud at løbe så sparsom, at arrangørerne allerede lørdag valgte at tage konsekvensen og aflyse arrangementet.

 

1 comment to Julekoncert med et stænk af magi

  • Jens Chr. Hansen

    “Kimer i klokker” … ja, det var en højst usædvanlig oplevelse. Oven i købet i samme toneart !

    Den efterfølgende indsamling gav 1500 kr. til Kirkens Korshærs varmestue.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.