- Se alle bidragsydere Her

Politikermøde med folkeskolen i fokus

Venstres Nina Hygum har ordet under politikermødet på Houlkærskolen.

Ingen var stolte af, at skoleeleverne i Viborg er Danmarks billigste, da Initiativgruppen Houlkær tirsdag 20. november inviterede til politikermøde i ”Gøgereden” på Houlkærskolen

Hvordan kan man som kommune have en erklæret vision om en ”folkeskole i særklasse” – og så samtidig operere med landets laveste skolebudget, målt i udgifter pr. elev?
Dét spørgsmål kom til at fylde ganske meget i debatten, da Initiativgruppen Houlkær tirsdag 20. september inviterede til politikermøde i ”Gøgereden” på Houlkærskolen.
I panelet sad repræsentanter fra otte af de partier, som til næste efterår må formodes at skulle kæmpe om pladserne i det nye Viborg Byråd: Borgmester Søren Pape Poulsen (K), Per Møller Jensen (S), Knud Gaarn Larsen, Kristendemokraterne, Flemming Præstegaard, Liberal Alliance, Nina Hygum (V), Flemming Gundersen, Enhedslisten, Jeanette Enevoldsen (R) og Søren Gytz Olesen (SF).
Ingen af politikerne gik så vidt som til at konkludere, at fordi Viborg har Danmarks laveste skoleudgifter, så har Viborg også landets dårligste folkeskole, men man fornemmede alligevel på mødet en vis fælles vilje til at se på folkeskolen ”med milde øjne” ved de kommende års kommunale budgetforhandlinger.
– Det er ikke de store millionbeløb, vi taler om, men en 8-10 millioner kroner ekstra til folkeskolen vil jeg da ikke afvise, at vi måske kan finde, lød det således fra den kommende, socialdemokratiske spidskandidat, Per Møller Jensen.

Små 30 interesserede mødte op til fyraftensmødet på Houlkærskolen, og det var måske nok lidt færre, end arrangørerne fra Initiativgruppen Houlkær på forhånd havde håbet på.

Udtalelsen havde bl. a. adresse til tillidsrepræsentanten for lærerne på Houlkærskolen, Søs Staun.
I et indlæg fra salen efterlyste hun et klart signal fra politikerne om, hvad det er for opgaver, hun som lærer skal nedprioritere for i fremtiden at kunne tilbringe mere tid med eleverne i klasseværelserne.
– Jeg er stadig stolt af at være lærer, og jeg synes dagligt, jeg ser lys i øjnene både på eleverne – og på mine kolleger – men jeg er efterhånden træt af at blive mødt med mistro og antydninger af, om jeg nu også gør mit arbejde godt nok, erklærede hun.
Af strengt lokale emner var det især Houlkærcenterets situation, der syntes at optage lokalpolitikerne i panelet.
– Centeret ligner jo snart et slumkvarter i New York, og dét synes jeg, byrådet bør begynde at interessere sig for, inden Houlkær-centeret – i yderste konsekvens – falder helt fra hinanden, påpegede Flemming Gundersen – og fik i nogen grad medhold af SFs Søren Gytz Olesen.
– Jeg er enig i, at Houlkærcenteret, som det ser ud i dag, trænger til opmærksomhed, og at det er en opgave, vi i byrådet må tage medansvar for, bemærkede Søren Gytz.
Knap 30 interesserede havde fundet vej til fyraftensmødet på Houlkærskolen, som markerede fortsættelsen af en mangeårig Houlkær-tradition med jævnlige politikermøder. Også når der ikke lige er kommunalvalg i horisonten.
Efter politikermødet var der borgermøde med fokus på ”Flora og Fauna”, ”Stier og udsigter” og ”Udvikling af Granada-området”. Tre af de konkrete delprojekter, som indtil videre er blevet udsprunget af Initiativgruppen Houlkærs visioner om naturområde ”Øst for Paradis”.
Borgermødet blev – som de to foregående workshops i rækken – ledet af procesguide Karsten Thygesen, og samlede – ligesom politikermødet – i underkanten af 30 deltagere.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.