- Se alle bidragsydere Her

Hjælpen på vej til Katmandu

Det var en rørende oplevelse at høre børnene i Gøgereden skråle med på omkvædet til støttesangen ”Børn hjælper børn”. Se flere billeder i bunden af artiklen.

Marked i ”Gøgereden” 11. oktober blev en flot kulmination på flere ugers målrettet Nepal-indsamling på Houlkærskolen

”For der er brug for hjælp til børn i Katmandu.
Kom ud af vagten, det kan stadig nås endnu.
Det gør en forskel, når børn hjælper børn
– Når børn hjælper børn”

Man skal da vist være en sur gammel knark for ikke at blive følelsesmæssigt berørt, når hundredevis af klare, danske børnestemmer giver den fuld gas – og synger med på sådan et omkvæd. I solidaritet med de 42 børnehjemsbørn på Children Welfare Center i Katmandu – tusindvis af kilometer væk i Himalaya-bjergene.
Hos Houlkærportalens udsendte var der i hvert fald et par forræderiske tårer, der pressede sig på i øjenkrogene, da børnene i ”Gøgereden” på Houlkærskolen torsdag før efterårsferien stemte i med den ”ørehænger” af en støttesang, som de selv har skrevet til børnehjemsbørnene i Nepal. Til musik af lærer Hans Jacob-Lauridsen og med tekstmæssig konsulentbistand af lærer Berit Pold.
Indspilningen af støtte-cd’en ”Børn hjælper børn” er bare et af mange initiativer, som tilsammen gerne skal resultere i, at børnehjemmet i Katmandu kan blive selvforsynende med grisekød til husholdningen.
Den erklærede ambition i ”Gøgereden” har været af få samlet i hvert fald 20.000 kroner ind til formålet.
– Og dét mål tror jeg da i hvert fald, vi når, med den store opbakning, der har været bag projektet fra både børn, forældre og sponsorer.
– Allerede inden markedet 11. oktober var vi næsten halvvejs i mål, og fredag kommer der endnu flere penge i kassen. I form af sponsorstøtte til de enkelte løbere i forbindelse med Skolernes Motionsdag, nævner idekvinden bag Katmandu-projektet, lærer Dorthe Klejnstrup.

Travlt i boderne
Præcist hvor mange forældre, bedsteforældre, søskende og andre interesserede, der torsdag før efterårsferien var samlet i ”Gøgereden” til støtte-arrangementet for børnehjemsbørnene i Katmandu, må bero på et overfladisk skøn.
– Men mon ikke vi alt i alt har været op mod 1000 børn og voksne, vurderer en ovenud tilfreds, Dorthe Klejnstrup.
– I hvert fald gik der ikke ret lang tid, før de første af vores boder måtte melde udsolgt, bemærker hun.
Det gjaldt bl. a. for cup-cake-boden, hvor man kunne købe fire fristende cup-cakes for en tyver, og for tombolaen, hvor gevinsterne også hurtigt slap op.
Derudover blev der på markedet bl. a. handlet med puder, malerier, smykker, ”lopper” og bolsjer.
Uden døre var der mulighed for at få bilen vasket af et helt team af entusiastiske bilvaskere, og i café ”Den søde tand” var der bl. a. mulighed for at købe drømmekage, chokoladekage og popcorn.

Børnekunst for 600 kr.
Som et særligt indslag i eftermiddagens program blev der holdt auktion over en række af de mest attraktive markedsgenstande. Herunder også et maleri, som eleverne i fællesskab havde kreeret i ugens løb.
Vidste man ikke bedre, kunne man såmænd godt forledes til at tro, at der var tale om en Asger Jorn eller en Richard Mortensen, og maleriet blev da også handlet til den nette sum af 600 kroner. Som en fortjent cadeaux til de talentfulde, unge kunstnere bag det farvestrålende værk.
I det hele taget er indtrykket, at eleverne i ”Gøgereden” generelt har været meget engagerede i at yde en indsats for, at børnehjemsbørnene i Katmandu kan få en bedre tilværelse.
– Der er børn, som derhjemme har tjent flere hundrede kroner i lommepenge ved at udføre forskellige små og store arbejdsopgaver, og alt i alt kan jeg kun sige, at det er gået lige nøjagtig, som jeg håbede på, da jeg præsenterede idéen om ”Børn hjælper børn”-projektet efter at have besøgt børnehjemmet i Katmandu i foråret, vurderer Dorthe Klejnstrup.
Det endelige økonomiske resultat af indsamlingsbestræbelserne bliver formentlig først gjort op på den anden side af efterårsferien.
Herefter bliver hele det indsamlede beløb – ved Viborg Kommunes mellemkomst – ekspederet direkte videre til modtagerne i Nepal, og skulle det vise sig, at indsamlingsresultatet bliver højere end de tilsigtede 20.000 kroner, så betyder det blot, at Children Welfare Center i Katmandu ikke bare får egen grisestald – men måske endda også eget hønsehold…..

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.