- Se alle bidragsydere Her

Nu er resten op til dagbogsskribenterne

Arkivleder Dan Ersted Møller, Viborg Museum, kan nu blot i spænding vente på, hvor mange Houlkær-dagbøger, der dukker op inden fristens udløb 8. oktober. Men under alle omstændigheder synes han, det har været en fornøjelse at opleve den store velvilje, som projektet til dato har været omgærdet af.

For initiativtagerne bag ”Skriv om din dag i Houlkær-projektet” er der nu bare tilbage at vente, indtil afleveringsfristen udløber 8. oktober

900 flyers er delt ud i Houlkær-området. Initiativet har været udførligt omtalt i både Houlkær Nyt og Viborg Stifts Folkeblad, og på selve dagen var der bl.a. parkeret en campingvogn i Houlkær-centeret som en slags uofficiel ”reklamesøjle” for projektet.
Tilbage for initiativtagerne Dan Ersted Møller og Tonie Holmberg er nu blot at vente – og krydse fingre for, at Houlkær-borgerne følger opfordringen til at skrive dagbog om deres hverdagsoplevelser onsdag 26. september. Og om deres forstadsliv i øvrigt.
Sidste frist for at aflevere dagbogsoptegnelserne er mandag 8. oktober, og først til den tid kan det med sikkerhed fastslås, om ”Skriv om din dag i Houlkær”-projektet ender med at blive den succes, som alle gode kræfter i lokalområdet håber på.
Foreløbig er arkivleder Dan Ersted Møller, Viborg Museum, hvad man vel kan betegne som forsigtig optimist.
– Og under alle omstændigheder synes jeg, det har været en fornøjelse at opleve den velvilje, som projektet til dato har været omgærdet af.
– Jeg tror overhovedet ikke, jeg har mødt nogen, som har givet udtryk for, at det er en dårlig idé. Og jeg har da også allerede modtaget de første erindringer fra et par af ”Morgenfruerne” i Houlkær. Indlæg, som virkelig rummer mange fine betragtninger over udviklingen i Houlkær fra 1970erne og frem til i dag.
– Er dét niveauet for, hvad vi i øvrigt kan forvente af dagbogsoptegnelser, så synes jeg bestemt, det tegner lovende, siger en spændt Dan Ersted Møller.

Præmie på højkant
Også på Boligselskabet Viborgs områdekontor i Houlkær er de første ”dagbøger” om livet i Houlkær så småt ved at dukke op.
Allerede inden det gik løs 26. september, var de tre første bidrag indløbet.
– Og generelt har jeg stort set kun fået positiv respons på projektet, bemærker beboerrådgiver Tonie Holmberg.
Som en ekstra ”gulerod” i forbindelse med dagbogsskriveriet i Houlkær, er der udsat en præmie til en værdi af 500 kroner, som bl. a. kan have form af et antal fribilletter til Viborg Museum.
Hvem der skal have den, trækkes der lod om, når alle de – forhåbentlig mange – Houlkær-dagbøger er i hus 8. oktober.
Dagbøgerne kan enten afleveres pr. mail til adressen vibark@viborg.dk, eller på papir til adressen Viborg Lokalhistoriske Arkiv, Hjultorvet 9-11. Dagbogsoptegnelserne kan også afleveres på Houlkær Bibliotek eller på Boligselskabet Viborgs områdekontor i Houlkær-centeret.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.