- Se alle bidragsydere Her

Børn i Houlkær hjælper børn i Kathmandu

Kontakten til børnehjemmet i Kathmandu blev skabt, da Dorthe Klejnstrup og Jens Harbo i foråret 2012 var på rejse i Nepal. Her er de to hvide danskere fotograferet foran børnehjemmet sammen med en større flok af de nepalesiske børnehjemsbørn.

Houlkærskolens 4.-6. årgang samler i uge 41 ind til børnehjem i Kathmandu i Nepal

På Houlkærskolen vil eleverne på 4.- 6. årgang i uge 41 arbejde med projektet med overskriften: ” Børn hjælper børn”. Det vil især komme til at handle om, hvordan vi her i den rige del af verden kan hjælpe de børn, der lider nød i den fattige del.
Helt kontant er målet med projektet at samle 20.000 kr. ind til Children Welfare Center i Kathmandu i Nepal. Et børnehjem, som lærer Dorthe Klejnstrup, Houlkærskolen, stiftede bekendtskab med, da hun i foråret 2012 var på rejse i Nepal sammen med Jens Harbo.
Læs Dorthe Klejnstrups rejsebrev fra Nepal – og se flere billeder fra børnehjemmet i fortsættelsen af denne artikel.

Kære familie, venner, kolleger og bekendte

Som mange af jer ved, besøgte vi Nepal i foråret. På en bustur gennem landet kom vi i snak med en yngre mand, Santosh, som var manager for hotelkæden Kathmandu Guesthouse. Det var et spændende bekendtskab, som både gav os gode overnatningsmuligheder og et indblik i den nepalesiske verden.
Det viste sig, at hans kone og svigermoder drev et børnehjem i Kathmandu for 42 børn i alderen 3-18 år, udelukkende på donationer fra omverdenen.
Svigermoderen grundlagde børnehjemmet tilbage i 1995, dels for egne midler og dels for donationer. I 2005 lykkedes det at færdiggøre et hus, som de er meget stolte af.
Vi aftalte et besøg på børnehjemmet, når vi returnerede til Kathmandu.

I alt 42 børn bor der på børnehjemmet i Kathmandu. Målet i uge 41 er at samle 20.000 kr. sammen i Houlkær, så børnehjemmet kan få deres egen grisestald – og blive selvforsynende med svinekød.

Det blev et meget positivt besøg. Vi medbragte en god fodbold, 24 sakse og 24 pakker sæbebobler. Børnene havde lige fået sommerferie, så de var alle til stede. De underholdt os med sang og dans i en times tid, hvorpå vi lærte dem et par engelske sange. De virkede alle meget harmoniske og glade. De ældste drenge var i gang med at save nye bunde til deres senge, da vi kom.
De lever bestemt ikke noget lukusliv. De bor 4-6 børn pr. værelse. De har intet, der er privat. Selv tøjet ligger på hylder i fællearealet og er til fælles afbenyttelse. Ledelsen har et stort ønske om, at kunne købe nogle høns og grise, så de dels selv kan få glæde af dem, men også få en indtægt fra æg, kyllinger og smågrise.
Når børnene bliver 18 år forlader de børnehjemmet, men Santosh prøver at få dem i arbejde på nogle af kædens hoteller, så de bliver trænet til arbejdsmarkedet. Vi mødte tre på hotellet i Pokhara. De var absolut en succes.
Hjemmet støtter også de elever, der har evner til at læse videre.
I forhold til dansk målestok er det meget billigt at drive hjemmet. For dem er det mange penge, og især, da alt skal skaffes af frivillighedens vej.
Vi vil derfor opfordre alle vi kender til at sende et beløb til dem. Det kan være et engangsbeløb eller en månedlig donation. Alle beløb, store som små, vil blive modtaget med kyshånd.

Med venlig hilsen Jens Harbo og Dorthe Klejnstrup, Røddingvej 2e i Viborg

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.