- Se alle bidragsydere Her

Skyer og blæst tvang Get2gether-kor inden døre

Sådan som vejrudsigten tegnede sig, ville det næsten have været halsløs gerning at forsøge at forsøge at gennemføre Get2gether-koncerten uden døre på torvet i Houlkær. På den var det utvivlsomt også en fornuftig disposition, at arrangementet i stedet blev flyttet inden døre i Houlkær Kirkes lokaler. Se flere billeder fra koncerten i bunden af artiklen.

”Blæsten kan man ikke få at se.
Det’ der ikke noget at gøre ve’.
Men når alle noder flyver
er det bedst, vi ikke blywer
her, men at vi synger ovr’ i kirken.”

Tidl. domorganist Asger Pedersen børnesang om ”blæsten, som man ikke kan få at se” blev fredag 1. juni suppleret med et ekstra vers, da det til lejligheden sammenbragte Get2gether-kor i Houlkær – ifølge programmet – skulle give udendørs koncert i Houlkær-centeret.
Truende grå regnskyer, frisk blæst og efterårsagtige temperaturer.
Med de meteorologiske forudsætninger ville et Open Air-arrangement på torvet næsten på forhånd have været dømt til at mislykkes, og på den baggrund var det utvivlsomt også en fornuftig disposition, at Get2gether-koncerten i stedet blev flyttet inden døre i Houlkær Kirkes lokaler.
Plakater om flytningen var der ikke tid til at få fabrikeret og hængt op, så organist Jens Chr. Hansen skyndte sig på stedet at forfatte et ekstra vers til Asger Pedersens børnesang – og repetere teksten et par gange med de friske piger i Houlkær Kirkes børnekor.
Nogen stor tilhørerskare havde der ikke samlet sig, da pigerne pr. vers annoncerede flytningen af Get2gether-koncerten, men på en eller anden måde må rygtet om de ændrede planer alligevel have spredt sig, for da koncerten gik i gang, var der rent faktisk pænt fyldt op på tilhørerpladserne.
Ja, forholdet mellem korsangere og tilhørere var vel rundt regnet fifty-fifty, da årets Get2gether-kor stemte i med eftermiddagens første fællesnummer ”Kom maj du søde milde”.

Godt en snes ”voksne” korsangere har tre tirsdage i maj været samlet for at øve på repertoiret – og de fik på dagen musikalsk assistance af kirkens børnekor og eleverne i 1A på Viborg Gymnasium og HF, således at Get2gether-koret 2012 i alt kom til at bestå af et halvt hundrede sangere i alle aldersklasser.
Sammen sang de i alt fem fællesnumre: ”Kom maj, du søde milde”, ”Vårvise”, ”Når håbet grønnes”, ”Can’t help falling in love with you” og ”You’ve got a friend”.
Derudover sang børnekoret på egen hånd et par af de Asger Pedersen-børnesange, som koret inden længe står overfor at skulle indsynge på cd, mens gymnasieeleverne – i forskellige musikalske konstellationer – optrådte med i alt tre rytmiske numre.
En lille time varede hele seancen, inden korsangerne – over en dåseøl, en kop kaffe eller et glas saftevand – kunne ønske hinanden ”Tak for godt samarbejde i 2012” og ”På gensyn i 2013”.
Og lad det bare være sagt med det samme: Til den tid skulle der gerne være endnu flere korsangere, der melder sig under fanerne.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.