- Se alle bidragsydere Her

Med Hobbitten på musikalsk jordomrejse

På den musikalske jordomrejse nåede Hobbitten bl. a. til Danmark/USA, hvor børn og pædagoger stiftede bekendtskab med hip-hop-kulturen. Se flere billeder fra Hobbittens optræden på torvet i bunden af artiklen.

Når temperaturerne pludselig dykker med 10 grader fra den ene dag til den anden, kan det unægteligt være fristende at rejse til andre – og varmere – lande.
Og det gjorde de så – børnene og pædagogerne fra Hobbitten – da de torsdag 31. maj indtog Houlkær Torv med tre kvarters festlig sang, dans, rap og spil på forskellige – mere eller mindre autoriserede – rytmeinstrumenter.
To gange op til koncerten har institutionen haft besøg af Thomas Ousager fra Trommerum Express og øvet på de forskellige numre – og det stod hurtigt klart, at mange af børnene havde rigtig godt styr på sang/rap-teksterne og de tilhørende ”moves”.

Første stop på Hobbittens musikalske jordomrejse var Afrika, hvor ekspeditionen i høj grad gik ud på at skaffe sig mad i form af ris, frugter, fisk m.m.
Efter besøget i Afrika gik turen videre til Indien (eller et andet eksotisk land), hvor der blev viftet med vimpler og slået på tromme – som det nu engang hører sig til, når der festes under varmere himmelstrøg end de danske.
Sidste station på rejsen var Danmark/USA, hvor både børn og voksne blev udstyret med seje Hobbitten-kasketter og slog sig løs i en ganske upædagogisk hip-hop-sang med refrænet ”Ud med æggemaden og ind med chokoladen”.
Mange forældre, bedsteforældre og andre nysgerrige havde trods det efterårsagtige vejr fundet vej til torvet i Houlkær for at følge børnenes og pædagogernes musikalske udfoldelser, og der blev knipset flittigt løs under den godt en halv time lange jordomrejse.
Og ind imellem var det også nødvendigt med et par trøstende ord, når hele menageriet på torvet pludselig blev for meget for enkelte af de unge aktører.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.