- Se alle bidragsydere Her

Klædt på til at gøre en forskel

12 glade, nyuddannede bydelsmødre fotograferet med deres blomster og diplomer – og deres to mentorer gennem det 14 uger lange uddannelsesforløb, Kirsten Nørgaard og Kirsten Mahler.

12 kvinder fra otte forskellige lande har nu papir på, at de er færdiguddannede ”bydelsmødre”. Syv af kvinderne er i det daglige hjemmehørende i Houlkær

14 tirsdage – fra først i februar til midt i maj – har de siddet ”på skolebænken” på Houlkær Bibliotek og lært om sundhed, familieforhold, børneopdragelse og det danske samfunds indretning.
Tirsdag 22. maj høstede de belønningen, da de af viceborgmester Per Møller Jensen (S) fik overrakt blomster og diplomer ved en lille højtidelighed på Viborgs nye rådhus.
Som et synligt bevis på, at de nu kan kalde sig fuldbefarne bydelsmødre.

 

Byrådssalen i Viborg var på det nærmeste omdannet til et rent blomsterhav, da de 12 nyuddannede bydelsmødre fik overrakt deres diplomer.

De 12 kvinder, hvoraf de syv er hjemmehørende i Houlkær-området, repræsenterer tilsammen ikke færre end otte forskellige lande: Afghanistan, Bulgarien, Iran, Palæstina, Sri Lanka, Somalia, Danmark og den kurdiske del af Tyrkiet.
Tanken er, at de som bydelsmødre – på frivillig basis – skal yde rådgivning til andre kvinder i Viborg-området. Specielt indvandrerkvinder, som endnu ikke er helt fortrolige med deres nye hjemlands mange skrevne – og uskrevne – regler.
Det nyuddannede korps af bydelsmødre får i starten fast træffetid hver mandag på Viborg Bibliotek i tidsrummet fra kl. 11 til 12.
Og i det hele taget kommer en stor del af arbejdet i de kommende måneder til at handle om at få bydelsmødre-begrebet slået fast i viborgensernes bevidsthed, forudser koordinator Kirsten Mahler, Den Internationale Familiehøjskole i Houlkær.

Viceborgmester Per Møller Jensen (S) stod for at overrække blomster og diplomer til Viborgs nye korps af bydelsmødre. Her er det palæstinensiske Hasna Fahoum, der får sit diplom overrakt.

– I kan lige så godt vænne jer til, at I specielt her i starten bliver en slags omvandrende reklamesøjler, men jeg er overbevist om, at bydelsmødrene i jer får nogle rigtig gode, lokale ambassadører.
– Viborg kan være stolt af at have 12 kvinder som jer, der virkelig er indstillede på at gøre en forskel, lød det anerkendende fra Kirsten Mahler i forbindelse med diplomoverrækkelsen på rådhuset.
Sammen med bibliotekar Kirsten Nørgaard, Houlkær Bibliotek, er det Kirsten Mahler, der har stået for den praktiske tilrettelæggelse af bydelsmødrenes kursusforløb i Houlkær – og det bliver også i fortsættelsen de to, der kommer til at fungere som organisatoriske tovholdere for bydelsmødrenes nye lokalafdeling i Viborg.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.