- Se alle bidragsydere Her

Hal omdannet til teatersal

Rasmus Reiersen og Tine Grauengaard har rollerne som det idealistiske parcelhuspar, der flytter ud i ghettoen for at gøre en forskel, mens Said Mohamed er den unge indvandrer, der i forestillingen udfordrer de to velmenende tilflytternes tolerance - og angst overfor det fremmede. 22-årige Said Mohamed er rekrutteret fra Opgang 2’s talentskole for unge mandlige skuespillere med flerkulturel baggrund og rollen i ”Gidslet” markerer hans officielle debut på de skrå brædder. PR-foto: Anders Ladegaard

Turnéforestillingen ”Gidslet” kaldte latteren frem i Houlkær – men gav også masser af stof til eftertanke

Der blev både klappet, grinet og råbt ”walla walla”, da Houlkær Hallen var for en stund var omdannet til teatersal 12. april.
Bag arrangementet stod Viborg Gymnasium og HF, Houlkærskolen, Den Internationale Familiehøjskole, Boligselskabet Viborg og Bydelsmødrene i Viborg, og i alt 270 unge – og lidt ældre – fik på den måde mulighed for at se teatergruppen ”Opgang 2” opføre den humoristiske og tankevækkende turnéforestilling ”Gidslet”.
”Gidslet” handler – kort fortalt – om en idealistisk antennemontør og hans kone, der for at gøre en forskel og realisere sig selv, sælger deres parcelhus og flytter ud i ghettoen. Fast opsatte på at gennemføre deres fælles integrationsprojekt ”Mennesker uden grænser”.
Det viser sig dog hurtigt, at ikke alt går som forventet, og at virkeligheden er noget mere nuanceret, end de to tilflyttere på forhånd havde forestillet sig – og Opgang 2’s gæsteoptræden i Houlkær var således med til at sætte spot på temaer som tillid, respekt, fremmedangst, kultursammenstød og velmenende intentioner.

En af tilskuerne til forestillingen var direktør Peter Jeavaruben, der sideløbende med sin it-virksomhed i Randers og Bjerringbro hjælper til som frivillig i Den Internationale Familiehøjskole i Houlkær.
Han beskriver ”Gidslet” som ”et moderne teaterstykke, der på brillant vis udtrykker de gængse kultursammenstød mellem den danske kultur og fremmede kulturer!”
”Jeg blev vældig overrasket over, at bare tre personer kunne formå at opstille problemstillinger, der opstår mellem den danske kultur og fremmede kulturer – og hvordan deres levemøder støder hinanden. Dette gøres på en aldeles humoristisk måde, som betyder, at folk både accepterer og forstår kultursammenstødene. Stykket viser tydeligt, hvordan etniske og ikke etniske danskere har fordomme over for hinanden, og hvordan de eventuelt nedbryder nogle grænser og samtidig skaber et sammenhold på tværs af normer og værdier.
Ja, jeg blev taget som ”gidsel” – og dette skal forstås positivt! Jeg er virkelig glad for at have set stykket, og kan varmt anbefale andre til at se det! Og i forlængelse af dette vil jeg også give en kæmpe ros til forfatteren, skuespillerne og resten af teamet”, hedder det i Peter Jeevarubens mini-anmeldelse af forestillingen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.