- Se alle bidragsydere Her

Ti års jubilæum markeret med manér

Dirigent Hans Christian Jochimsen var som sædvanlig veloplagt og velforberedt, og korsangerne var generelt glade og opmærksomme. Og gospeltræf nr. 11 blev dermed en foreløbig musikalsk kulmination på ti år med gospel i Houlkær Kirke.

Gospeltræf nr. 11 i Houlkær blev en stor musikalsk oplevelse for både deltagere – og tilhørere

Gospeltræf nr. 11 i Houlkær blev en foreløbig musikalsk kulmination på ti festlige år med gospelsang i Houlkær Kirke.
Jubilæumskoret bestod af 160 udefrakommende sangere foruden kirkens egne kor: i alt 188 sangere, hvoraf næsten 40 var mænd.
Mændene har ellers traditionelt været en mangelvare i forbindelse med det årlige gospeltræf i Houlkær, men knap 40 mænd var endda nogle flere end normalt, og det var med til at skabe et flot klangbillede i god balance med sopran- og altstemmerne.
Dirigent Hans Christian Jochimsen var som sædvanlig veloplagt og velforberedt, og korsangerne var generelt glade og opmærksomme.

Det var et imponerende syn at se de mange stykker lagkage linet op i Houlkær Kirke. Klar til at blive sat til livs af de næsten 200 deltagere i jubilæumstræffet.

Programmet bestod af en del sange fra tidligere år. Suppleret med en række nye gospel-kompositioner.
Ved slutningen af korprøven deltog dagens solist Lydiah Warimu, som her sparede lidt på krudtet og benyttede lejligheden til at ”spore sig ind på” Hans Chr. Jochimsen og koret, som hun jo ikke havde mødt før.
Selve den afsluttende gospelkoncert blev overværet af omkring 250 tilhørere.
– Og her kan det nok være, at Lydiah kom ud af busken, konstaterer en begejstret Jens Chr. Hansen.
– Hun er bare en fantastisk gospelsangerinde – og i det hele taget var stemningen under koncerten helt fantastisk.
– Koncerten varede i mere end halvanden time, og klapsalverne ville ingen ende tage, refererer en begejstret organist og planlægger af gospeltræffet.

Anders Øhrberg, som her sidder og tager imod de mange gospelsangere sammen med kordegn Eigil Claudi Jørgensen, var oprindelig den, der tog initiativ til det første gospeltræf i Houlkær. Og han fik derfor også en særlig ”Tak” i forbindelse med ti års-jubilæet.

10-års-jubilæet blev i øvrigt behørigt fejret med flødeskumslagkage til eftermiddagskaffen, fremstillet af sognemedhjælper Tove Kallestrup.
Og så var der blomster og takketale til de medvirkende.
Herunder en særlig tak til Anders Øhrberg, som var den, der i 2002 tog initiativet og lagde grunden til foreløbig ti år med gospel i Houlkær.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.