- Se alle bidragsydere Her

Bordtennisbordene fundet frem igen

Engagementet fejler bestemt ikke noget hos de otte-ti raske drenge, som indtil videre udgør Houlkærs nye bordtennisgeneration. Nye interesserede er velkomne til at indfinde sig, når træningen begynder igen efter jul: onsdag 4. januar.

Ping-pong-spillet med den lille celluloid-bold ser ud til at være på vej mod et come back i Houlkær

De har efterhånden været stuvet af vejen længe, men nu ser det ud til, at de igen kommer til ære og værdighed – bordtennisbordene i Houlkær Hallen.
Tre-fire onsdag eftermiddage i november-december har de grønmalede borde været fundet frem fra gemmerne, og uden at der i øvrigt er blevet annonceret nævneværdigt for det nye initiativ, er der hver onsdag mødt en halv snes bordtennisinteresserede unge frem for at dygtiggøre sig i spillet med den lille celluloid-bold.
– Så nu går vi nok lige så stille i gang med at udvikle en ny Michael Maze, lyder det – med et glimt i øjet – fra træner Charlotte Sørensen.

Træner Charlotte Sørensen har selv en fortid som bordtennisspiller på 1. divisionsniveau. Her er hun i færd med at lære nogle af sine ”fiduser” fra sig.

Charlotte Sørensen har selv en fortid som bordtennisspiller på eliteniveau i Gråmose IF og Sisu/MBK, men siden hun var først i tyverne, har bordtennisbattet stort set været lagt på hylden.
Efter at hun har slået sig ned på Skovbakkevej i Houlkær, er lysten til at spille bordtennis dog lige så stille kommet snigende igen.
Dét kom hun på et tidspunkt til at nævne for aktivitetslederen i Houlkær Hallen, Jakob Flintholm, og han var derfor heller ikke sen til at kontakte Charlotte Sørensen, da han i efteråret pludselig stod med en håndfuld raske drenge, der gerne ville i gang med at spille bordtennis på et lidt mere organiseret plan.
– Egentlig håber jeg stadig på selv at komme i gang med at spille igen, men indtil videre har jeg indvilget i at stå for træningen her i Houlkær. I samarbejde med Thomas Wøhlk, der ligesom jeg har en søn, der er med på bordtennis-holdet.
– I første omgang handler det mest om at lodde, hvorvidt der er tale om en ”døgnflue”, men hvis ellers drengene holder ved, satser jeg da på, at vi i løbet af foråret skal ud at deltage i de første par weekend-stævner, bebuder Charlotte Sørensen.
Den nuværende stamme af bordtennissspillere består hovedsageligt af drenge fra 2., 3. og 4. klasse, men alle interesserede er som udgangspunkt velkomne. Blot de er fyldt otte år – og således kan nå at kigge op over bordkanten.
I første omgang skal spillerne lige have styr på elementære grundbegreber som ”forhånd” og ”baghånd”, men som sæsonen skrider frem, satser Charlotte Sørensen på at gå lidt mere systematisk til værks – og måske endda udvide træningen med en ekstra træningstime i hallens selskabslokaler.
– At spille bordtennis giver rent faktisk mere motion, end de fleste regner med, og sporten stiller store krav til både koordination, hurtighed og råstyrke.
– Det er bestemt ikke bare en ”badesport”, understreger Charlotte Sørensen med overbevisning i stemmen.
Af samme grund vil hun også gerne gøre sit til, at den organiserede bordtennis igen skal vinde fodfæste i Houlkær.
– Men skulle der på et tidspunkt melde sig en anden træner, er jeg til enhver tid klar til at træde et skridt tilbage og bare virke som assistent, skynder hun sig i samme åndedrag at tilføje.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.