- Se alle bidragsydere Her

Juletræ med lokale rødder

Heller ikke i 2011 forløb juletræstændingen i Houlkærcenteret helt som  planlagt. Denne gang var det selve træet, der drillede

Det er næsten lige så sikkert som ”Amen” i kirken: Der går altid et eller andet galt, når det traditionelle, store juletræ skal monteres – og tændes – på Torvet i Houlkærcenteret sidst i november.
Et år var det lyskæderne, der først nåede frem i allersidste øjeblik. Et andet år var det strømmen, der gik, netop som juletræet skulle tændes.
Og her i 2011 er det så selve træet, der har voldt problemer.
– Det første træ brækkede, da vognmanden læssede det af. Og det næste træ, vi fik leveret som erstatning, var vist et tilbudstræ. Det havde fem-seks toppe, var lettere deformt at se på og var alt i alt bedre egnet som flis, fortæller beboerrådgiver Tonie Holmberg, som trods alle genvordigheder er en af dem, der stædigt insisterer på, at der skal være et illumineret juletræ at kigge på i Houlkærcenteret i julemåneden.
Det træ, der i sidste ende endte med at få hæderspladsen på Torvet i denne omgang, er ét, som Boligselskabet Viborgs ”grønne folk” selv har fundet frem til på Nørresøbakken.
Med afdelingsbestyrelsens tilladelse fik de lov til at fælde træet og sætte det på fod.
– Så i år har vi et juletræ, der er helt “homegrown” i Houlkær, konstaterer Tonie Holmberg i et – trods alt – humoristisk tonefald.

For at det ikke skal være løgn, har også selve juletræstændingen vist sig at være lidt af en udfordring i 2011.
Efter at Energi Viborg har overtaget belysningen på torvet og opsat nye lamper, er de lokale kræfter ikke længere selv herrer selv over lygtetændingen.
– Og den enlige person i Energi Viborg, som kunne fortælle os, hvornår julebelysningen automatisk ville tænde, var uheldigvis på kursus helt indtil fredag 25. november, hvor juletræstændingen skulle foregå, noterer Tonie Holmberg.
Nissedrilllerier eller ej – så tegner det dog alligevel til at blive jul i Houlkær endnu engang.
Træet står der på Torvet med lys i – og det blev traditionen tro markeret med gløgg, æbleskiver, pebernødder, optræden af Houlkær Kirkes børnekor og en lille tale af sognepræst Karsten Høgild, inden årets første efterårsstorm for alvor holdt sit indtog i det midjyske.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.