- Se alle bidragsydere Her

Mange guldkorn gemt på lille USB-stik

Workshop-bestyrer Karsten H. Thygesen (i baggrunden) kunne generelt glæde sig over stort deltager-engagement i forbindelse med tre timers-seancen på Houlkærskolen.

Workshop-bestyrer Karsten H. Thygesen ser stort potentiale i dét materiale, som han nu skal forsøge at sammenfatte i en såkaldt ”hvidbog”

– Jeg er overbevist om, at der er mange af de tilstedeværende, som i løbet af de seneste tre timer har lært noget om lokalområdet, som de hidtil ikke har anet…..
Med denne afskedsreplik satte workshop-bestyrer Karsten H. Thygesen punktum for Initiativgruppen Houlkærs workshop om ”Naturpark Øst for Paradis” tirsdag 22. november – og hans konstatering udløste på stedet et stort antal bekræftende nik fra forsamlingen.
Hvorfor har Granada-skoven f. eks. det spanskklingende navn, som den har? Hvor går helt præcist grænserne mellem Houlkær, Asmild og Overlund? Hvilke fremtidsperspektiver kan der for lokalområdet være i det nybyggeri, som Viborg Gymnasium og HF tager første spadestik til 6. december? Og hvor ligger stenen, som for eftertiden markerer, at bydelen Houlkær er opkaldt efter ”Houlkærgård”?
Den slags spørgsmål blev der i løbet af seancen givet rigtig mange kvalificerede svar på rundt omkring ved bordene i ”Gøgereden” på Houlkærskolen.
Opgaven for Karsten H. Thygesen består nu i at sammenfatte forslagene fra de forskellige grupper i en såkaldt ”hvidbog”, der i løbet af december vil blive overdraget til Viborg Kommune. Som en håndgribelig ”modydelse” for de 50.000 kroner, kommunens demokratiudvalg velvilligt har ydet i støtte til afholdelsen af workshop’en ”Øst for Søerne”.
Og Karsten H. Thygesen, der sideløbende med sit arbejde som skoleinspektør på Møllehøjskolen i Bruunshaab driver firmaet ”Procesguide.dk –Aps”, er på forhånd overbevist om, at der gemmer sig rigtig mange ”guldkorn” på det lille USB-stik og de små kulørte papirsedler, som han efter workshop’en kunne tage med sig hjem fra Houlkær.

– Jeg glæder mig virkelig til at komme hjem og studere materialet lidt nærmere. At dømme efter hvad jeg har kunnet lytte mig til rundt ved bordene, er jeg sikker på, at det rummer et kæmpe potentiale, som vil kunne være til stor inspiration i forbindelse med den fortsatte udvikling af området, lød workshop-bestyrerens umiddelbare vurdering.
En egentlig ”borgerplan” bliver der ikke i første omgang tale om.
Hvidbogen får snarere karakter af et idekatalog, som der både på lokalt – og på kommunalt – plan kan arbejdes videre med i 2012.
Viborg Kommune er i forvejen så småt gået i gang med at udarbejde en overordnet natur- og parkpolitik, som i løbet af et par år forventes at munde ud i en konkret natur- og parkplan.
– Og i den proces vil de input, vi får her fra området ”Øst for Søerne” naturligvis komme til at indgå som et væsentligt element.
– Vi er i forvaltningen rigtige spændte på at se den færdige ”hvidbog” – og for mit eget vedkommende kan jeg i hvert fald sige, at det har været spændende at være med, lød det afslutningsvis fra kommunens Natur- og Vand-chef, Jørgen Jørgensen i forbindelse med workshop’en på Houlkærskolen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.