- Se alle bidragsydere Her

Bange anelser blev gjort til skamme

Blot fire stadeholdere havde vovet at trodse de truende vejrudsigter – og stillede op til festugens parasolsalg. De kunne til gengæld glæde sig over livlig handel – specielt i formiddagstimerne.

Festugens sidstedag druknede ikke i regn, som man ellers – med god grund – kunne frygte

Sjældent har man da oplevet et så forrygende tordenvejr som dét, der passerede Houlkær natten mellem 26. og 27. august.
På den baggrund var der også al mulig grund til at nære bange anelser inden Houlkær Festuges finaledag, men da det kom til stykket, gik det slet ikke så galt endda.
Vel faldt der enkelte regndråber undervejs, men i det store hele holdt det tørt, så lørdagens forskellige festugeaktiviteter i Houlkærcentret kunne gennemføres efter planen.
Bogbyttedagen på Houlkær Bibliotek er efterhånden en solidt rodfæstet tradition, og også i denne omgang stod de lokale læseheste på spring, da biblioteket åbnede. I håb om at gøre et godt bogkup.
Udenfor på torvet havde blot fire stadeholdere vovet at trodse de truende vejrudsigter.
De kunne til gengæld glæde sig over et livligt salg – specielt i formiddagstimerne.
– Og ærligt talt synes jeg, det er rigtig ærgerligt, at der ikke er flere, der benytter sig af parasol-salget til at få ryddet op i gemmerne. Og måske samtidig tjene nogle tusinde kroner, bemærker festuge-koordinator og Initiativgruppe-medlem, Kirsten Nørgaard.

Lørdagens øvrige aktiviteter på Torvet stod hovedsageligt i dansens tegn.
Houlkær Linedance Club er godt på vej til at udvikle sig til et fast festugeindslag, men selv om linedancerne nu har været med tre år i træk, formår de tilsyneladende stadig at trække publikum til med deres iørefaldende dansemusik og humørfyldte udstråling.
Til gengæld var det småt med publikum, da Kom og Dans-danserne fra Overlund overtog dansearenaen lige omkring middagstid.
– Problemet er nok, at der er for stort et slip mellem de forskellige indslag på Torvet. Til næste år bør vi måske forsøge at fastholde publikum ved at gøre programmet lidt mere komprimeret, foreslår linedancernes ”førstedanser”, Hanne Stensig.
Publikumsinteressen steg dog på ny et par grader, da Viborg Karate Klub med fast tilholdssted i Astro-hallen på Medieskolerne i Houlkær indtog Torvet og gav en 20 minutters smagsprøve på, hvad det vil sige at dyrke karate på Okinawa Goju Ryu-manér.
Helt bortforklares kan det dog ikke, at aktiviteterne på festugens sidstedag led mærkbart under Superbrugsens snarlige lukning – og savnet af Boligselskabet Viborgs kaffetelt.
– Det er klart, det giver en helt anden feststemning, når der kan købes mad og drikkevarer på pladsen – og børnene kan muntre sig i en hoppeborg. Men den slags er vi desværre ikke altid selv herrer over, konstaterer Kirsten Nørgaard.
Som koordinator synes hun i det hele taget, det har været lidt ”op ad bakke” at skulle arrangere festuge i slutningen af august i stedet for – som vanligt – ”når forår bli’r til sommer”.
På den baggrund vil tidspunktet for festugens afholdelse med sikkerhed også blive genstand for fornyet diskussion, når Initiativgruppen Houlkær i september samles til sit første møde efter sommerferien..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.