- Se alle bidragsydere Her

76 år mellem yngste og ældste korsanger

46 til lejligheden sammenbragte korsangere udgjorde første generation af ”Gettogether”-koret i Houlkær. Til næste år håber initiativtagerne at kunne præsentere et kor, der er mindst dobbelt så stort.

Gettogether-koret i Houlkær genopstår – sandsynligvis – i 2012

Lad det være slået fast med det samme: Ambitionen om at samle ”Houlkærs største kor” blev ikke opfyldt – i denne omgang.
Alligevel var der brede smil på læben hos initiativtagerne, Jens Chr. Hansen og Kirsten Mahler, da det til lejligheden sammenbragte ”Gettogether-kor” fredag 26. august for første gang optrådte offentligt – under åben himmel på Torvet i Houlkærcentret.
– Hele forløbet med ”Gettogether-koret” har været enormt sjovt – og egentlig synes jeg også, det fungerede forbløffende godt musikalsk, når man tænker på hvor kort tid, vi har haft at øve i, vurderer Jens Chr. Hansen. Til daglig organist i Houlkær Kirke.

Det erklærede mål var at samle 110 kormedlemmer til tre øveaftener, en generalprøve og en afsluttende koncert.
Resultatet blev et kor bestående af knap 50 sangere, som så til gengæld var utroligt bredt sammensat.
Ældste medlem var 85. Den yngste var ni – og med i flokken var både erfarne korsangere og rene kor-novicer.
Sammen fremførte de et program, der spændte lige fra klassiske danske sensommersange til Eric Claptons ”Tears in Heaven” og Elvis-hittet ”I can’t help falling in love with you”.
En halv times tid varede koncerten, som effektfuldt blev rundet af med et solonummer af ”Gettogether-korets” yngste medlemmer: En halv snes raske piger fra Houlkærskolen.
Det var i den grad et ekstranummer, der tog kegler hos det ganske talstærke publikum på pladsen foran Houlkær Bibliotek.
Som en ellers særdeles lokalkendt korsanger bemærkede dét: Jeg tror næsten aldrig, jeg har set så mange mennesker samlet til et arrangement på Torvet i Houlkær.

Positivt overrasket
Også dirigent Jens Chr. Hansen var positivt overrasket over den – efter Houlkær-forhold – store publikums-interesse for ”Gettogether-koncerten”.
– Jeg skal ærligt indrømme, at der var et tidspunkt, hvor jeg var lidt nervøs for, om ”Gettogether”-projektet skulle ende som et flop, men når der så kommer så mange for at se koret optræde, tænker man uvilkårligt, at det skal vi gøre igen.
– Og så må vi så bare til næste år forsøge at være endnu bedre til at få budskabet om ”Gettogether-koret” spredt ud, nævner han.
Jens Chr. Hansens medinitiativtager til ”Gettogether”-projektet, Kirsten Mahler fra Den Internationale Højskole i Houlkær, har selv haft sit hyr med at hverve sangere til koret, men på baggrund af succes’en i år, er hun overbevist om, at det vil gå betydeligt lettere i 2012.
– For mange er det nok umiddelbart lidt grænseoverskridende at synge i kor, men nu har de set, hvor uhøjtideligt det hele foregår. Så til næste år – da er vi 100 kormedlemmer fra start, bebuder Kirsten Mahler med stor optimisme i stemmen.
Allerede i år har hun fået mange tilkendegivelser fra ”Gettogether”-medlemmer, der synes, det har været dejligt at være en del af et musikalsk fællesskab, og når dertil lægges en vellykket koncert i strålende – om end lidt lunefuldt – sommervejr, kan man som initiativtager næsten kun være supertilfreds.
– Jeg synes, det endte med at blive en helt fantastisk eftermiddag i Houlkærcentret, lyder Kirsten Mahlers sammenfattende konklusion.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.