- Se alle bidragsydere Her

Folkefest ved Houlkær Hallen

Med i alt 760 deltagere blev 2011-udgaven af Houlkær-løbet et af de hidtil største i løbets 27-årige historie.

760 stillede til start i den 27. udgave af Houlkærløbet

Efter en årrække med vigende tilslutning, er Houlkær-løbet atter i markant fremmarch.
Ikke færre end 760 løbere stillede til start, da den 27. udgave af løbet blev afviklet torsdag 25. august. Det er knap 100 flere end i fjor – og hvis ikke, det er ny løbsrekord, så er det i hvert fald tæt på.
– Jeg skal ikke med sikkerhed kunne sige, om der er et enkelt år for 15 år siden har været flere løbere med, men i nyere tid har vi i hvert fald aldrig været så mange, som vi var i år.
– Det tager jeg som et udtryk for, at vi er ved at have fundet det rette koncept. Et løb, hvor der både er plads til eliteløberen – og til dem, der bare løber for hyggens skyld, vurderer en tilfreds løbsleder, Jakob Flintholm.

Langt de fleste løbere foretrak den korte 2,4 kilometer rute. Mellem 450 og 500 løbere nøjedes med en enkelt omgang på rundstrækningen ved Houlkær Hallen, mens op mod 300 gav sig i kast med den tredobbelte distance.
De to felter blev af aftenens starter, viceskoleinspektør Finn Højly Bugge, sendt af sted med ti minutters interval, og det betød rent faktisk, at de første løbere på den korte rute nåede at komme i mål, endnu inden 7,2 kilometer løbet blev skudt i gang.
Af samme grund fortaber det sig lidt i det uvisse, hvem der egentlig var hurtigst på 2,4 km-ruten.
På 7,2 km-ruten var løberne fra Houlkær Løb & Motion til gengæld ubeskedne nok til at sætte sig på de tre første pladser. Rasmus Sigvardsen vandt med Jonas og Søren Jensen som de to nærmeste forfølgere.
Ude på ruten – og inden for i Houlkær Hallen – sørgede en trofast stab på 12-16 hjælpere for, at alt forløb som det skulle, og at alle heldige fik udleveret deres lodtrækningspræmier i god ro og orden.
Og i målområdet var Løvbjerg garant for, at alle de mange løbere blev belønnet med frisk frugt efter veludført indsats.
– Løvbjerg var hurtig til at springe til, da det stod klart, at Superbrugsen er på vej til at lukke og derfor ikke kunne stå for frugt-udleveringen i år, bemærker Jakob Flintholm.
Og så skal det da for resten også lige noteres, at vejret i sjælden grad var med de 760 deltagere i årets Houlkær-løb.
Selve løbet blev afviklet under noget nær ideelle forhold, men aldrig så snart var den sidste løber kommet i mål, før truende regnskyer begyndte at trække ind over Houlkær Hallen…..

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.