- Se alle bidragsydere Her

“Ferieramt” kor kom fint fra start

På grund af den igangværende byggeaktivitet på gymnasiet, måtte ”Gettogether”-korets første øveaften i sidste øjeblik flyttes fra gymnastiksalen til gymnasiets musiklokale. Her er dirigent Jens Chr. Hansen i fuld gang med at instruere ”sine” sammenbragte korsangere.

Nye korsangere kan stadig nå at blive en del af ”Houlkærs største kor”

Af en eller anden grund er sommerferien uforholdsmæssigt langstrakt i år.
Det havde initiativtagerne til årets koreksperiment i Houlkær ikke rigtig taget bestik af, da de mandag 8. august inviterede til første øveaften i det til lejligheden sammenbragte ”Gettogether”-kor på Viborg Gymnasium og HF.
– Mange er endnu ikke vendt hjem fra ferie, må vi erkende. Og det kommer ærligt talt en smule bag på os.
– Da vi planlagde øveaftenerne, gik vi – som en selvfølge – ud fra, at skolerne ville være i gang igen i uge 32, erkender organist Jens Chr. Hansen, som sammen med Kirsten Mahler fra Den Internationale Højskole står bag bestræbelserne på at samle ”Houlkærs største kor” til en koncert på Torvet fredag 26. august.
Selv om ”Gettogether”-koret således fra starten var lettere ferieramt, kom koret alligevel lovende fra start.
Så lovende, at dirigenten allerede på den første øveaften luftede idéen om at udvide kor-repertoiret fra fire til fem numre…….

Indtil videre består ”Gettogether”-koret af cirka 30 sangere, men det vides med sikkerhed, at de får forstærkning af kirkens pigekor op til generalprøven tirsdag 23. august.
Og andre sangglade i Houlkær er også fortsat velkomne til at melde sig under fanerne, når koret holder sin næste prøve mandag 15. august.
I bevidstheden om, at en del af de andre korsangere nu allerede har øvet repertoiret løseligt igennem, så det – alt andet lige – vil være lidt nemmere at gemme sig i mængden. I hvert fald i øvefasen.
Foreløbig er det planen at synge fire numre: Carol King-klassikeren ”You’ve got a friend”, Eric Clapton-nummeret ”Tears in Heaven” og de to danske højskolesange ”Sensommervise” og ”Septembers himmel”.
Men hvem ved, hvad det ender med, hvis lejlighedskoret fortsætter med at vise samme fine takter som på den første øveaften….

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.