- Se alle bidragsydere Her

“Projekt Springbrættet” slået i opløbet

Houlkær-initiativ var nomineret til årets ”Kriminalpræventive Pris” – men vandt desværre ikke

Det er aldrig nogen skam at se sig slået af en værdig modstander.
Derfor slog det heller ikke for alvor nogen skår i glæden i den lille Houlkær-lejr, at det ikke var ”Projekt Springbrættet”, der løb af med årets ”Kriminalpræventive Pris” i forbindelse med Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i Esbjerg tirsdag 29. marts.
I stedet var det et sjællandsk projekt til ”forebyggelse af digital mobning”, der fik ”Den Kriminalpræventive Pris” overrakt af afdelingschef i Justitsministeriet, Anne Kirstine Axelsson.
– Men det var i høj grad også et værdigt vinderprojekt, der tager fat om et højaktuelt problem, som mange af os utvivlsomt kommer til at skulle forholde os til i fremtiden.
– Vi er bare stolte og glade over, at ”Projekt Springbrættet” også var nomineret til prisen. Som ét af fem projekter ud af i alt 27 – fordelt over hele landet, fremhæver beboerrådgiver Tonie Holmberg, der som projektkoordinator var med til at repræsentere Houlkær i det vestjyske sammen med projektmedarbejder Jacob Flintholm og skoleinspektør Ole Birch fra Initiativgruppen Houlkær.

Foruden ”Projekt Springbrættet” fra Houlkær og vinderprojektet fra Egedal Kommune i Københavns-området bestod finalefeltet af et rap-projekt fra Århus, et fodboldprojekt fra Esbjerg og et projekt for børn af fængslede, udviklet af Institut for Menneskerettigheder.
Alle fem projekter blev inden prisoverrækkelsen præsenteret fra scenen, og derudover havde hvert enkelt projekt sin egen stand i Esbjerg, hvor interesserede kunne stille spørgsmål og høre nærmere om de forskellige forebyggende initiativer rundt om i landet.
Skulle en og anden have glemt, hvad ”Projekt Springbrættet” egentlig gik ud på, så var det – kort fortalt – et projekt, der havde til formål at få foreningsløse og socialt udsatte unge i Houlkær aktivt engageret i det lokale foreningsliv.
Det to-årige projekt blev oprindeligt søsat af Boligselskabet Viborg med økonomisk støtte fra Integrationsministeriet og Viborg Kommune, og i løbet af de to år lykkedes det at få tag i omkring 30 piger og 40 drenge – og give dem inspiration til en mere aktiv fritid.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.