- Se alle bidragsydere Her

– Houlkær snart færdig med at være ghetto

 

Efter besøget på skolen var der i programmet indlagt en lille spadseretur fra Houlkærskolen til Boligselskabet Viborgs Aktivitetscenter ved Houlkær Kirke. Se flere billeder fra ministerbesøget i bunden af artiklen.

Socialminister Benedikte Kiær er optimist på Houlkærs vegne efter intensivt to timers-besøg i området

Med den store idérigdom – og den virkelyst – der præger lokalområdet, er det reelt kun et spørgsmål om tid, før Houlkærvænget er færdig med at være ghetto.
Sådan lød den optimistiske vurdering fra socialminister Benedikte Kiær (K), da hun mandag 28. marts gjorde status efter et tætpakket to timers-besøg i Houlkær.
Besøget blev indledt på Houlkærskolens lærerværelse, hvor socialministeren bl. a. hørte aktivitetsmedarbejder Jacob Flintholm fortælle om ”Houlkærhallens nye funktion”.
Afdelingsleder Jørgen Kaack, Viborg Kommune, og områdeleder Caj Stroland orienterede om baggrunden for planerne om at flytte ”Fritidsgården” til området ved Houlkær Hallen.
Og skoleinspektør Ole Birch fortalte både om arbejdet i Initiativgruppen Houlkær – og om Houlkærskolens erfaringer med at drive skole i et ”ghetto-område”.
Efter besøget på skolen var der i programmet indlagt en lille spadseretur, som bl. a. førte ministeren – med følge – gennem en del af Houlkærvænget.
Herfra fortsatte selskabet til Boligselskabet Viborgs ”Aktivitetscenter” ved Houlkær Kirke, hvor familien Krasniqi fra Houlkærvænget (kendt fra TV Midt-Vest-serien ”Houlkær 12-16”) i dagens anledning havde stillet an med en bedre kosovo-albansk frokostbuffet.

Mens socialministeren og de øvrige gæster tog for sig af retterne berettede Krasniqi-familien – ved fælles hjælp – om det gode liv, familien synes, den har fået i Houlkær. Og om forældrenes målrettede indsats for at få børnene solidt integreret i det danske samfund.
Efter spisningen var der indlæg ved beboerrådgiver Tonie Holmberg, Boligselskabet Viborg, og den nyansatte leder af Den Internationale Højskole i Houlkær, Kirsten Mahler.
Arbejdsmarkedschef Jette Lorenzen fortalte om, hvordan Viborg Kommune ved at etablere et lokalt Jobcenter satser på at højne andelen af beboere i Houlkærvænget, som har et fast ståsted på arbejdsmarkedet.
Og endelig rundede direktør Gunnar Grangaard, Boligselskabet Viborg, ministerbesøget af med en række konkrete forslag til, hvordan Houlkærvænget – forhåbentlig – kan slippe af med sit nuværende ”ghetto-stempel”.
Oven på alle disse mange input var det en fortrøstningsfuld og smilende socialminister, der igen steg ind i ministerbilen på P-pladsen ved Houlkær Kirke.
– Jeg synes som helhed, det har været en rigtig god dag med fantastisk vejr og  mange spændende indlæg.
– Og ikke mindst synes jeg, det har været interessant at høre om, hvor bevidst man på Houlkærskolen arbejder med at holde eleverne i ”folkeskolen” – i stedet for at skille dem ud i forskellige specialtilbud.
– Samtidig har det også været inspirerende at erfare, hvordan man i Houlkær forstår at samarbejde på tværs. Tankegangen er i virkeligheden lidt den samme, som jeg oplevede, da jeg for nylig besøgte et udsat boligområde i London. Men her i Danmark er der bestemt mange andre boligområder, der kan hente inspiration i den måde, man gør tingene på i Houlkær, lød den afsluttende vurdering fra Benedikte Kiær.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.